Ροδόπη: Οι κάτοικοι προστατεύουν τον δασικό τους πλούτο στο Μέγα Πιστό

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς πέρασαν και αυτό το καλοκαίρι οι κάτοικοι στο Μέγα Πιστό, οικισμό στους πρόποδες της Οροσειράς της Ροδόπης, όπου οικίες,δομές, καταστήματα και αποθηκευτικοί χώροι γειτνιάζουν με το δάσος.

“Παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες”, όπως υποστηρίζουν στο ertnewsdev.oryx.gr, “διασχίζουν τις δασικές εκτάσεις της περιοχής κινούμενοι, κυρίως νύχτα, στον ορεινό όγκο κι ανάβουν, για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, μικρές εστίες φωτιάς προκαλώντας, όμως, αρκετά συχνά πυρκαγιά”.
Ροδόπη: Οι κάτοικοι προστατεύουν τον δασικό τους πλούτο στο Μέγα ΠιστόΣε ένα τέτοιο περιστατικό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, σύμφωνα με τους Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση, κινητοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα άμεσα και έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε στις 12:00 το μεσημέρι όπως είπαν στο ertnewsdev.oryx.gr . «Κατέκαψε μικρή δασική έκταση πέντε στρεμμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΚ , ο κος Μουμίν Μουμίν σημειώνοντας ότι «ήταν σημαντική η συμβολή των δήμων Ιάσμου και Κομοτηνής και καθοριστική η από αέρος συμβολή στην κατάσβεση».
Παρόμοιο με το σημερινό περιστατικό, όπως είπε ο ίδιος και διαβεβαίωσαν οι άνδρες της    Π/Υ, «σημειώθηκε και πριν ένα μήνα πάλι μικρής έντασης, πάλι με μικρής στρεμματικής έκτασης δασική απώλεια».
Ροδόπη: Οι κάτοικοι προστατεύουν τον δασικό τους πλούτο στο Μέγα Πιστό Στο Μέγα Πιστό, μειονοτικός οικισμός, ζουν 400 οικογένειες, στην πλειοψηφία τους καπνοκαλλιεργητές και κτηνοτρόφοι. Όπως σημειώνουν καθοριστική στην προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής ήταν τη φετινή θερινή περίοδο οι συχνές δημοτικές περιπολίες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και η διάνοιξη δρόμων για την άμεση πρόσβαση των Π/Ο κάθε φορά που χρειάστηκε.
Τέλος, στην προστασία του δασικού πλούτου σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, πάντοτε σε ετοιμότητα, “καλούν”, όπως λένε, “αμέσως την Πυροσβεστική και τον Δήμο όταν χρειαστεί” και “όταν βλέπουν ύποπτες κινήσεις γεωργοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής σπεύδουν πρώτοι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος