Ροδόπη: Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου ζητούν στήριξη των νέων και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δυόμιση χιλιάδες (2.500) οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στο Νομό Ροδόπης, (με τους 350 από αυτούς να είναι μέλη του Συλλόγου) απευθύνουν τη δική τους έκκληση προς τους Κυβερνώντες ζητώντας οι περικοπές που προηγήθηκαν λόγω των μνημονίων και τα επιδόματα που κόπηκαν να επιστραφούν.

Ήχησε ευχάριστα στα αυτιά τους όπως λένε η ανακοίνωση της κυβέρνησης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ωστόσο, επισημαίνουν ότι εξακολουθεί να είναι μεγάλη η «διαρροή» της οικονομικής τους δύναμης στην κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

«Πληρώνουμε αυξημένη συμμετοχή τόσο για την αγορά φαρμάκων, όσο και για τη διενέργεια των εξετάσεων» δήλωσε ο Αθανάσιος Καδρούδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου. Παράλληλα, στάθηκε θετικά στην προσπάθεια που επιχειρείται από την πλευρά της πολιτείας για την εξασφάλιση – απόκτηση στέγης από τα νέα ζευγάρια με ευνοϊκού όρους θυμίζοντας ότι και το 1974 είχαν παρθεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες εξασφαλίζοντας στους τότε νέους, σημερινούς ηλικιωμένους, στέγη.

«Απαλλαγμένοι από αυτό το άγχος μπορούμε και στηρίζουμε παιδιά και εγγόνια που είναι άνεργα και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο, η ανεργία των νέων, που είναι υψηλή στη Ροδόπη» σημείωσε ο κος Καδρούδης. Στάθηκε στην αγωνία που συνοδεύει πολλούς χαμηλοσυνταξιούχους για την εξασφάλιση της θέρμανσης εν όψει της έλευσης του χειμώνα σημειώνοντας ότι έχει διπλασιαστεί το κόστος της αγοράς ξυλείας.

Τέλος, με αφορμή το διάλογο που θα ξεκινήσει στο χώρο της ΤΑ εν όψει των εκλογών, του χρόνου τέτοιο καιρό, σημειώνει ότι επιβάλλεται η ενίσχυση τω δήμων και η καλυτέρευση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι δομές τους: ΚΑΠΗ, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.α., καθώς, όπως είπε, είναι σημαντική η βοήθεια προς τους απόμαχους του μόχθου και της βιοπάλης όχι, όμως, και της ζωής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος