Ροδόπη: Οι Βούλγαροι αγαπάνε το Φανάρι

“Θάλασσα”, “ήλιος” και “απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές”, αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι για τους Βούλγαρους που εξακολουθούν, παρά την έλευση του Σεπτεμβρίου, να καταφθάνουν στην περιοχή της Ροδόπης και να «υποκύπτουν» στα θέλγητρα του Φαναριού και των άλλων γειτονικών περιοχών.

Απολαμβάνουν το κολύμπι, την ηλιοθεραπεία, παρά τα σύννεφα των τελευταίων ημερών, και το ψάρεμα. Κι όταν ο ήλιος δύει, τις βόλτες κάτω από τον έναστρο ουρανό που «μοιάζει», όπως λένε, «πολύ με τον δικό τους».

Ροδόπη: Οι Βούλγαροι αγαπάνε το ΦανάριΕίτε με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, είτε ομαδικά με τουριστικά λεωφορεία, η κίνηση συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκατοντάδες Βούλγαροι και Ρουμάνοι λουόμενοι επέλεξαν την παραλιακή ζώνη της Ροδόπης τονώνοντας τις επιχειρήσεις και παρατείνοντας τη θερινή περίοδο. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής αυτό δείχνουν: «Όλα κλεισμένα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου».

«Είναι ωραία η θάλασσα, αλλά υψηλό το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών» δήλωσαν στο ertnewsdev.oryx.gr μέλη γκρουπ από τη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας. Πενήντα άτομα συνολικά που τα συναντήσαμε σε ένα διάλειμμα του προγράμματός τους. «Για λίγες ημέρες είναι ωραία, για περισσότερο όμως όχι λόγω οικονομικής στενότητας» ανέφεραν και σημείωσαν πως για πρώτη φορά έρχονται στην περιοχή.

Βρίσκουν τις παραλίες εξαιρετικές, τη θάλασσα υπέροχη, αλλά το ελληνικό φαγητό στις ταβέρνες απλησίαστο για τα βαλάντια τους. Και στο ερώτημα: «αν θα έρθουν ξανά στην περιοχή;» απαντούν: «Μπορεί». Τι είναι για εσάς το Φανάρι; Τους ρωτήσαμε πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο που τους μετέφερε για να τους ακούσουμε να απαντούν « ένας φιλόξενος τόπος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος