Ροδόπη: Οι Βούλγαροι τονώνουν την τουριστική κίνηση στο Φανάρι

«Απόβαση» στις θάλασσες του Φαναρίου κάνουν οι Βούλγαροι φέτος προκαλώντας αισθητή διαφορά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Ένας τόπος που ζει από τις πενήντα (50) ημέρες της τουριστικής κίνησης που σημειώνεται την περίοδο του καλοκαιριού και που προσδοκά με τα φετινά οφέλη να καλύψει το κενό των δύο προηγούμενων ετών, όσο κι αν είναι δύσκολο αυτό.

«Είναι σίγουρα πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2021» δήλωσε στο ertnewsdev.oryx.gr ο Χρήστος Φέρελης, επαγγελματίας στο χώρο του τουρισμού.Κληθείς δε να σχολιάσει την οικονομική δυνατότητα των βαλκάνιων επισκεπτών μιλά για τουρίστες που παραμένουν συνήθως για τέσσερις ημέρες, περνούν τον περισσότερο χρόνο στη θάλασσα και εντάσσουν στο πρόγραμμα της παραμονής τους και μια βραδινή έξοδο στις επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής.

Ροδόπη: Οι Βούλγαροι τονώνουν την τουριστική κίνηση στο ΦανάριΠαραδοσιακά την περιοχή του Φαναρίου επισκέπτονται και λίγοι Γερμανοί τουρίστες και φέτος έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Οι Έλληνες από άλλες περιοχές δεν δίνουν εντυπωσιακό παρόν. Ίσα- ίσα που φέτος ειδικά έχουν μειώσει τις επισκέψεις τους και οι ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών από τις γειτονικές πόλεις, της Ξάνθης και της Κομοτηνής, λόγω του κόστους των καυσίμων.

«Για μας το καλοκαίρι ξεκίνησε τις τελευταίες δέκα μέρες, αυτό είναι το διάστημα που όντως η κίνηση που σημειώνεται θυμίζει καλοκαιρινή, τουριστική περίοδο» δηλώνουν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό. Με τις κλίνες να καταγράφουν εντυπωσιακή πληρότητα το Φανάρι αποκαλύπτει απλόχερα σε επισκέπτες και τουρίστες, ξένους και ντόπιους, τα εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά:Γραφικότητα, γευστική κουζίνα, καθαρή θάλασσα, οικονομικές τιμές.

Ροδόπη: Οι Βούλγαροι τονώνουν την τουριστική κίνηση στο ΦανάριΦέτος, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι καλύτερη και η συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων, έτσι απομακρύνονται πριν «αποκαλυφθούν» στη θέα του επισκέπτη κάδοι γεμάτοι με απορρίμματα να «ξεχειλίζουν». Προβλήματα υδροδότησης που ταλαιπωρούσαν τους ντόπιους και τους παραθεριστές άλλων χρόνων δεν έχουν προς το παρόν καταγραφεί. Με τις  οχλήσεις των κουνουπιών άλλοτε αισθητές και άλλοτε όχι.

Ροδόπη: Οι Βούλγαροι τονώνουν την τουριστική κίνηση στο ΦανάριΈνας ευλογημένος τόπος το Φανάρι της Ροδόπης που αποζημιώνει τον επισκέπτη και που ζει για πενήντα (50) ημέρες την διαφορετική «πνοή» που δίνει σε μια περιοχή η τουριστική κίνηση που σημειώνεται και που σχεδόν όλοι οι κάτοικοί του, με εξαίρεση τους αγρότες και τους αλιείς, ζουν από αυτές τις πενήντα μέρες καλύπτοντας τα έξοδα και των υπολοίπων 315 ημερών του έτους…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος