Ροδόπη: Όλες οι «φυλές» της παραλίας με τάπερ, ψάθα και ομπρέλα από το σπίτι

Το καλοκαίρι του 2022 έχει το “αποτύπωμα” της προσπάθειας του περιορισμού των εξόδων πάνω του. Έτσι, οι οικογενειακές ομπρέλες επέστρεψαν για τα καλά στις παραλίες της Ροδόπης, μαζί και όλος ο εξοπλισμός που θα κάνει την παραμονή των λουόμενων πιο ευχάριστη και σίγουρα λιγότερο δαπανηρή.

Ροδόπη: Όλες οι «φυλές» της παραλίας με τάπερ, ψάθα και ομπρέλα από το σπίτιΤσάντες, ψάθες, ατομικά ψυγεία και κυρίως τάπερ με τις προετοιμασίες από το σπίτι, εικόνα που θύμιζε άλλες εποχές, επέστρεψε και όχι μόνο για τα ζευγάρια που έχουν την φροντίδα μικρών παιδιών. Καφέ και νερό από το σπίτι, σάντουιτς και τσιπς  και ό,τι άλλο πριν με ευκολία σταμάταγαν στο δρόμο να το προμηθευτούν, τώρα το ετοιμάζουν οι ίδιοι πριν αναχωρήσουν για την κοντινότερη παραλία της επιλογής τους.

Δεν απουσιάζει βέβαια η κοσμοσυρροή στα αναψυκτήρια. Πελάτες εκεί οι νεότεροι σε ηλικία. Ωστόσο, έχουν κάνει την εμφάνισή τους ξανά, «όλες οι φυλές » της παραλίας με κοινό “χαρακτηριστικό”: «Ό,τι μπορεί να μειώσει κανείς ως έξοδο, το μειώνει» σχολιάζουν οι ίδιοι κρατώντας και κουβαλώντας τον εξοπλισμό τούς στο χέρι: καρέκλες , τραπεζάκια και ψυγεία, οι πιο οργανωμένοι. Γιατί δεν λείπουν και οι ακόμη πιο «παραδοσιακοί», με μόνη σύγχρονη «παραφωνία» την ομπρέλα, γιατί κατά τα λοιπά και κουρελού στρώνουν και ίσκιο δένδρων αναζητούν και το καμινέτο για τον απογευματινό τους καφέ έχουν μαζί τους και το αυτοκίνητο κοντά τους για να πάρουν έναν υπνάκο. «Είναι η απόσταση τέτοια που δεν ερχόμαστε τακτικά, μόνο δύο τρία Σαββατοκύριακα όλο το καλοκαίρι, οπότε παραμένουμε πιο πολύ» δηλώνουν και χαμογελώντας δείχνουν τις προμήθειες, τα φαγητά, τα φρούτα και τα λαχανικά όλα φερμένα από το σπίτι…

Ροδόπη: Όλες οι «φυλές» της παραλίας με τάπερ, ψάθα και ομπρέλα από το σπίτι«Φυλή της παραλίας» και οι Βούλγαροι ( οι περισσότεροι) και οι Ρουμάνοι (οι λιγότεροι) επισκέπτες, άνθρωποι του μόχθου με χαμηλά βαλάντια, που έρχονται νωρίς το πρωί και αναχωρούν αργά το απόγευμα. «Στο μεσοδιάστημα ό,τι καταναλώνουν το έχουν φέρει από την πατρίδα τους» παρατηρούν ντόπιοι λουόμενοι. Αυτή η εικόνα των επισκεπτών τους θυμίζει Ελλάδα την δεκαετία του ’60 και του ’70, όταν μικρά παιδιά οι ίδιοι τους έπαιρναν γιαγιά και παππούς από το χέρι και πήγαιναν με λεωφορείο της γραμμής στις ίδιες ακτές με ό,τι μπορούσε να κουβαληθεί από το σπίτι και θα έκανε πιο άνετη την παραμονή τους.

Τι κι αν ο πληθωρισμός πήρε την ανηφόρα στις χώρες μέλη της ΕΕ και οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για δύσκολο ενεργειακά χειμώνα, με τις τιμές στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων να περιορίζουν τα πολλά πήγαινε έλα, όλες οι «φυλές» της παραλίας συμφωνούν ότι το φετινό ελληνικό καλοκαίρι δεν πρέπει να χαθεί με ή χωρίς ψυγειάκι και τάπερ από το σπίτι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος