Ροδόπη: Παράνομη χρήση ηχομιμητικών συσκευών για προσέλκυση πτηνών από κυνηγούς

Αξιοποιούν ηχομιμητικές συσκευές για να προσελκύσουν πουλιά. Τις χρησιμοποιούν ως «κράχτες», που αποτελούν θανάσιμη παγίδα για τα άγρια πτηνά. Δεκάδες τέτοια περιστατικά κατέγραψαν και φέτος οι θηροφύλακες της Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης με πρωταγωνιστές ασυνείδητους κυνηγούς.

Από την έναρξη της κυνηγετικής χρονιάς και μετά διπλάσιο αριθμό ελέγχων στο πεδίο πραγματοποίησαν οι θηροφύλακες της Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης καταγράφοντας παραβατικές συμπεριφορές και βεβαιώνοντας μηνύσεις αυξημένες κατά 6% σε σχέση με το 2021. Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής Μακεδονίας Θράκης, ο κος Κυριάκος Σκορδάς μιλώντας σήμερα (12-10-2022) στο ertnewsdev.oryx.gr η παραβατική συμπεριφορά των κυνηγών είναι και έντονη και αυξημένη.

Ροδόπη: Παράνομη χρήση ηχομιμητικών συσκευών για προσέλκυση πτηνών από κυνηγούςΕιδικότερα, πραγματοποιώντας μέχρι και τον Σεπτέμβριο 11% λιγότερα χιλιόμετρα σε σχέση με το 2021, εξοικονομώντας πόρους κι ενέργεια κατάφεραν να πραγματοποιήσουν περισσότερους ελέγχους, αυξημένους κατά 100%. Νούμερο ένα παράβαση η χρησιμοποίηση αυτών των ηχομιμητικών συσκευών.

Σύμφωνα με τον κο Σκορδά επτά εκατομμύρια ευρώ αξιοποιεί η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή Μακεδονίας Θράκης έχοντας ως κύριο αντικείμενο την πρόληψη, χρήματα τα οποία προέρχονται από τις εισφορές των μελών της. Όπως τόνισε με δηλώσεις του στο ertnewsdev.oryx.gr ο κ. Σκορδάς οι αυξημένοι έλεγχοι φέτος στο πεδίο έδωσαν τη δυνατότητα καλύτερης καταγραφής των περιστατικών με αποτέλεσμα και οι μηνύσεις να είναι περισσότερες και οι κατασχέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος