Ροδόπη: Πενήντα Σαμαρείτες προστατεύουν το δάσος της Νυμφαίας

Πενήντα εθελοντές και εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Κομοτηνής είναι εκπαιδευμένοι στη δασοπροστασία- δασοπυρόσβεση και από αυτούς είναι σε ετοιμότητα καθημερινά δώδεκα άτομα.

«Κάθε μέρα οι δώδεκα που “εφημερεύουν” εναλλάσσονται με τους υπόλοιπους οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι, ώστε, όσο μπορούμε, να κρατάμε το επίπεδο ετοιμότητας αρκετά υψηλό και τους εθελοντές πιο ξεκούραστους για να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-7-2022) ο Αρχηγός των Σαμαρειτών, ο κος Κ.Ιμανιμίδης.

Όπως είπε το Π/Τ της Κομοτηνής είναι ιδιαίτερα δραστήριο στην περιοχή της Ροδόπης και έχει μπει για τα καλά στη «μάχη» με τις φλόγες. «Οι εθελοντές μας είναι 24 ώρες το 24ωρο σε ετοιμότητα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε πυρκαγιά προκύψει συνδράμουν αμέσως στην Π/Υ της Κομοτηνής» παρατηρώντας ότι «το καλοκαίρι ξεκίνησε για την περιοχή μας αρκετά δύσκολα».

Ροδόπη: Πενήντα Σαμαρείτες προστατεύουν το δάσος της ΝυμφαίαςΟι εθελοντές Σαμαρείτες στο ρόλο των δασοπυροσβεστών βρίσκονται στο πυροφυλάκιο της Νυμφαίας, κάθε φορά που το επίπεδο επικινδυνότητας είναι 3 και πάνω. «Επίσης, έχουν στη διάθεσή τους δύο οχήματα πυροσβεστικά, ένα του Δήμου Κομοτηνής και ένα του Δήμου Ιάσμου, που επανδρώνουν οι εθελοντές και καταφθάνουν σε πυρκαγιές που έχουν προκύψει μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας». Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε πως πρόκειται για εξοπλισμό που είναι μόνιμα στη διάθεσή τους με τη βοήθεια των Δήμων αλλά και του ίδιου του Παραρτήματος. «Είναι πλήρως εξοπλισμένα και από τους δήμους και ό,τι χρειάστηκε τοποθετήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα της Κομοτηνής , ώστε να γίνει η δουλειά πιο σωστά και χωρίς παρεκκλίσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό» είπε εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας τους: «Αν είμαστε εμείς σε περιπολία, θα ενημερώσουμε το Κέντρο της Π/Υ και ανάλογα με τις οδηγίες που θα πάρουμε θα κινηθούμε. Ή αν έχει προκληθεί κάποια πυρκαγιά, πάλι θα ενημερωθούμε από το Κέντρο της Π/Υ και θα συν-δράμουμε και εμείς με τον τρόπο που ζητάει η διοίκηση της Πυροσβεστικής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος