Ροδόπη: Πέντε χρόνια στέκονται δίπλα στις οικογένειες των Σαπών που έχουν ανάγκη

Μια δομή χρήσιμη στην ευάλωτη τοπική κοινωνία των Σαπών συμπληρώνει πέντε (5) χρόνια ζωής και συνεχίζει στηρίζοντας οικογένειές που έχουν ανάγκη… Γονείς, αλλά και παιδιά που συχνά, πέρα από το “δίχτυ” της πολιτείας, χρειάζονται επιπλέον καθοδήγηση και συνδρομή τη βρίσκουν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογένειάς που λειτουργεί στην περιοχή.

Τέσσερις επιστήμονες (κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος, ειδικός παιδαγωγός και λογοθεραπευτής) στέκονται πλάι σε δεκάδες οικογένειες της περιοχής, απλώνοντας χέρι και στηρίζοντας στα δύσκολα.
Η λειτουργία του Κέντρου – «Καταφυγίου» – φιλοξενείται στο Πολύκεντρο, μετά από παραχώρηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρωνείας Σαπών, προσφέροντας δωρεάν συμβουλευτική, διάγνωση και θεραπεία, αλλά και καθοδήγηση στις οικογένειες που τη χρειάζονται και την αναζητούν. Πολλές φορές μάλιστα πραγματοποιώντας και κατ’ οίκον επισκέψεις. Σε μια εποχή που τα ευάλωτα νοικοκυριά αυξάνονται οι κατ’ οίκον αυτές επισκέψεις αναδεικνύουν κι άλλου είδους ελλείψεις.

«Πάντα υπάρχουν οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Οι εποχές είναι δύσκολες. Υπάρχουν προβλήματα», αναφέρει στο ertnewsdev.oryx.gr το επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου και παράλληλα σημειώνει, ότι συχνά μέσα από εκδηλώσεις και βοήθεια που συγκεντρώνεται οι οικογένειές αυτές δέχονται στήριξη υλική. «Διερευνώνται τα αιτήματά τους για υλική βοήθεια, όταν υποβάλλονται, «ζυγίζονται» και αν υπάρχει απόθεμα ικανοποιούνται ή αναζητούνται άλλοι τρόποι στήριξης» διευκρινίζεται από την πλευρά του Κέντρου. Άλλωστε, η δική τους «ματιά» πάντα βλέπει καλύτερα, γιατί είναι οι άνθρωποι εκείνοι, που βρίσκονται κοντά τους, όποτε τους ζητηθεί.

Οικονομικά ευάλωτη περιοχή οι Σάπες, λόγω της υψηλής ανεργίας και της μετανάστευσης μεγάλου τμήματος του ντόπιου δυναμικού με πολλές πληθυσμιακές ομάδες να την «συνθέτουν» και η κάθε μια από αυτές με τις δικές της ανάγκες, αλλά και τις δικές τής δυνατότητες. «Λείπουν τα ερεθίσματα» παρατηρούν οι γνώστες κι αναφέρουν ως παράδειγμα τις ελλείψεις που σημειώνονται στα δρομολόγια που συνδέουν τους γύρω οικισμούς με το παλιό Επαρχείο. Όταν απουσιάζουν οι «γέφυρες» επικοινωνίας, τότε, κάπου εκεί, βρίσκονται τέσσερις νέοι επιστήμονες για να βάλλουν το μικρό τους λιθαράκι στηρίζοντας οικογένειες, γονείς και παιδιά. Στην ουσία ζωές ανθρώπων που για διαφόρους λόγους «δοκιμάζονται» σε μια εποχή που απαιτεί αυξημένες αντοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος