Ροδόπη: Πλήρωσαν ακριβά την Covid – 19 οι καρκινοπαθείς

Ανατροπές στην υλοποίηση του προγραμματισμού των εξετάσεών και των θεραπειών τους είχε (και) για τους καρκινοπαθείς της Ροδόπης η πανδημία του κορονοϊού.

Η λειτουργία των δομών υγείας επί δύο και πλέον χρόνια σχεδόν αποκλειστικά για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid, αλλά κυρίως ο φόβος των ίδιων των ασθενών, στέρησε από τους ίδιους την άμεση επαφή με τους ιατρούς τους και το σημαντικότερο την ακριβή, σε σχέση με το χρόνο, υλοποίηση θεραπειών και εξετάσεών τους.

Παράλληλα, μια σειρά άλλες εξετάσεις, όπως δήλωσε στο ertnewsdev.oryx.gr ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, παθολογοανατόμος – επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου «έμειναν πίσω», εξετάσεις, όπως: τομογραφίες, ακτινολογικές,αξονικές, ακόμη και χειρουργεία.

«Η καθυστέρηση αυτή λειτούργησε ως μπούμερανγκ καθώς χάθηκε η δυνατότητα της έγκαιρης πρόληψης και της άμεσης έναρξης της προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος» εξήγησε. Με τη Ροδόπη, όπως είπε, να βρίσκεται στο μέσο όρο ποσοστιαία στον κατάλογο με τις νέες περιπτώσεις καρκινοπαθών που καταγράφτηκαν σε σχέση με τις υπόλοιπες ΠΕ της αν.Μ.Θ.

«Δεν μπορούσαν οι ασθενείς να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους»
«Δεν μπορούσαν οι ασθενείς να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, να κάνουν δηλαδή θεραπείες και εξετάσεις κάθε 20 και 21 ημέρες ανάλογα με την περίπτωσή τους και αυτό λειτούργησε επιβαρυντικά για την ίδια την κατάσταση της υγείας τους» δήλωσε εθελόντρια εργαζόμενη στο πλευρό των καρκινοπαθών της Ροδόπης. Παράλληλα, σημείωσε ότι σχεδόν κάθε μέρα νέοι ασθενείς προσεγγίζουν τον Σύλλογο τους ζητώντας πληροφορίες γεγονός που μαρτυρά ίσως και την αύξηση των περιστατικών στην περιοχή, καθώσ και οι προληπτικές εξετάσεις δεν πραγματοποιούνταν.
Τέλος, επεσήμανε ότι η κατάσταση πια σε σχέση με την εξυπηρέτησή τους έχει εξομαλυνθεί έχοντας οι ασθενείς την αμέριστη στήριξη, τόσο του υγειονομικού προσωπικού, όσο και των διοικήσεων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος