Ροδόπη: Προβλήματα με το στομάχι αντιμετωπίζουν μικρά παιδιά λόγω άγχους και κακής διατροφής

Συνεχή και με αυξητική τάση είναι τα περιστατικά εμφάνισης γαστρολογικών διαταραχών στη Ροδόπη. Άγχος, στρες και κακή διατροφή προκαλούν στο 20% του πληθυσμού της Ροδόπης προβλήματα στο στομάχι τούς, χωρίς να εξαιρούνται τα παιδιά.

Σύμφωνα με γαστρεντολόγους της περιοχής σχεδόν καθημερινά είναι τα περιστατικά διάγνωσης συμπτωμάτων με γαστρεντερικά προβλήματα. Ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Όπως σημειώνουν η επίδραση του άγχους στην πρόκληση αυτών των συμπτωμάτων είναι καθοριστική, ομοίως και η κακής ποιότητας διατροφή.

Όπως τονίζουν στο ertnewsdev.oryx.gr εννέα στα δέκα περιστατικά που διαγνώσκονται με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ( κοινώς σπαστική κολίτιδα) τα εννέα αφορούν γυναίκες. Καθοριστικός παράγοντας στην εμφάνιση αυτών των προβλημάτων είναι εκτός από το άγχος και η κακή διατροφή. «Στις μέρες, λόγω της ακρίβειας ακόμη και σε βασικά αγαθά, αποκλείονται από την αγορά τους οι οικονομικά ασθενείς ή προσφεύγουν σε άλλες κακής ποιότητας επιλογές και είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο προσέρχονται με την εμφάνιση αυτών των προβλημάτων» δηλώνουν οι ειδικοί.

Μεγάλη είναι η συχνότητα εμφάνισης του προβλήματος, 20% στο γενικό πληθυσμό. «Αφορά πολύ κόσμο» σημειώνουν με τα συμπτώματα στις μέρες μας να είναι καθημερινά. Επίσης, ένα 7% του γενικού πληθυσμού αντιμετωπίζει γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση. Αιτία και εδώ είναι η κακή διατροφή. Πρόχειρο στο δρόμο φαγητό, ένα γεύμα στη διάρκεια της ημέρας, κακής ποιότητας τροφή και άγχος συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες. Πρόβλημα που αφορά εξίσου και άνδρες και γυναίκες.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν εξαιρούνται και οι νέοι. Συνήθως 18ρηδες λόγω του άγχους των Πανελληνίων, αλλά και ακόμη πιο μικρά παιδιά, ηλικίας δέκα, εννέα και οκτώ ετών. Παιδιά χωρισμένων γονιών, παιδιά που δέχονται μπούλινγκ, παιδιά που πιέζονται για υψηλές επιδόσεις ή επίσης σιτίζονται με κακής ποιότητας διατροφή. Και αυτού του είδους τα περιστατικά είναι επίσης πολλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος