Ροδόπη: “Πόρτα – πόρτα” στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη οι εθελοντές του Κοσμίου

Συνεχίζουν την προσπάθειά τους ακούραστα οι εθελοντές στο Κόσμιο της Ροδόπης. Δεκατέσσερα (14) χρόνια τώρα στηρίζουν εθελοντικά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη έχοντας, όμως, δεχθεί και το ίδιο το τιμ τις συνέπειες της πανδημίας, καθώς μειώθηκε αισθητά ο αριθμός τους.

Μια φορά το μήνα τριακόσια (300) άτομα από την Κομοτηνή παίρνουν πακέτο με είδη πρώτης ανάγκης (λάδι, αραβοσιτέλαιο, ζάχαρη, αλεύρι κ.α.) και πενήντα (50) άτομα το Σαββατοκύριακο μαγειρεμένο με φροντίδα φαγητό.
«Μαγειρεύουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή για να τους εξασφαλίσουμε τα γεύματα του διημέρου καθώς οι αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου είναι κλειστές» δηλώνει στο ertnewsdev.oryx.gr η κα Ειρήνη Παπαχρήστου, «ψυχή» αυτής της προσπάθειας. Στα 83 της χρόνια νιώθει ακούραστη κι έτοιμη, όπως λέει, να συνεχίσει την προσπάθεια που φέρνει δάκρυα στα μάτια των ωφελουμένων, αλλά και ανακούφιση στις οικογένειές τους. Άνεργοι , απολυμένοι , συνταξιούχοι, ασθενείς στο σύνολο τους.

Η πανδημία του κορονοϊού άφησε και εδώ τα σημάδια της μειώνοντας τον αριθμό των εθελοντών-ντριών. Από εκατό αρχικά γυναίκες έχουν μείνει δύο εθελόντριες και τέσσερις άνδρες εθελοντές από τους είκοσι πέντε αρχικά που συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια διανομής, πόρτα –πόρτα, του μαγειρεμένου φαγητού.
Με τη στήριξη του δήμου και των πολιτών- επαγγελματιών της πόλης που προσφέρουν την πρώτη ύλη η προσπάθεια συνεχίζεται αγόγγυστα. «Δυστυχώς τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ολοένα και περισσότεροι έχουν ανάγκη. Ξεκινήσαμε να στηρίζουμε 200 άτομα και φτάσαμε σήμερα τα 350» σημειώνει η κα Παπαχρήστου προσθέτοντας ότι κινητήριος μοχλός είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος