Ροδόπη – Ρ. Κοκκινάκη: Πολύ σημαντική η πρόληψη στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών καρκίνων

Παγκόσμια ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας η σημερινή και η κα Ροδούλα Κοκκινάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής» Ροδόπης τόνισε την αναγκαιότητα της πρόληψης, καλώντας όλες τις γυναίκες να μην αμελούν τις προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι κάτι παραπάνω από σωτήριες σε πολλές περιπτώσεις.

Ροδόπη – Ρ. Κοκκινάκη: Πολύ σημαντική η πρόληψη στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών καρκίνων«Το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη κυρίως στην Γυναικολογική Ογκολογία» ανέφερε η κα Κοκκινάκη, προτρέποντας τις γυναίκες κάθε χρόνο να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο, υπέρηχο και τεστ ΠΑΠ, σημειώνοντας πως ετησίως σώζονται χιλιάδες ζωές. «Εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον Παπανικολάου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, οι κύριοι τύποι γυναικολογικών καρκίνων που πλήττουν τις γυναίκες θα μπορούσαν -κάποιοι από αυτούς- να αντιμετωπιστούν με τα μέσα που ήδη υπάρχουν, όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. «Το εμβόλιο υπάρχει για τα κορίτσια, αλλά οι μητέρες δε φροντίζουν να ενημερώσουν τα παιδιά τους και να το κάνουν εξαλείφοντας αυτή την απειλή» ανέφερε η κα Κοκκινάκη.

Παράλληλα, στάθηκε στη διάθεση που έχουν οι γιατροί-μέλη του ΙΣ Ροδόπης να βοηθήσουν ουσιαστικά τις γυναίκες της περιοχής στην πραγματοποίηση μιας σειράς προληπτικών εξετάσεων, όπως γυναικολογικός υπέρηχος και τεστ ΠΑΠ, αλλά και τη δυνατότητα που δίνει το ίδιο το Νοσοκομείο Κομοτηνής με τη βοήθεια των εκεί μαιών. «Είναι κρίμα να το αμελούν. Υπάρχουν συνδημότισσες μας που χάρη σε προληπτικές εξετάσεις που διοργανώσαμε εντοπίστηκαν θετικές σε πρώιμο στάδιο και βγήκαν νικήτριες», ανέφερε σημειώνοντας «είναι κρίμα σήμερα να χάνει τη ζωή της μιας γυναίκα από γυναικολογικό καρκίνο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος