Ροδόπη: Σαράντα είδη καλλωπιστικών φυτών και εργασίες εκσυγχρονισμού προ των πυλών

Σαράντα είδη καλλωπιστικών φυτών παράγει το δασικό φυτώριο της Αμβροσίας και προμηθεύει δήμους, σχολεία και ιδιώτες. Ωστόσο, σε διάστημα ενός έτους θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής πολλών περισσοτέρων φυτών μετά τις εργασίες αναβάθμισης και εκσυχρονισμού του για τις οποίες έχει ανάψει το πράσινο φως από το αρμόδιο υπουργείο.

Ροδόπη: Σαράντα είδη καλλωπιστικών φυτών και εργασίες εκσυγχρονισμού προ των πυλών«Βρισκόμαστε στο στάδιο της εκπόνησης μελέτης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του» είπε η κα Ελένη Σιμογιάννη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναδασώσεως αν.Μ.Θ.
Μιλώντας στο ertnews.gr εξήγησε πως αυτή τη στιγμή απασχολείται ένας (1) μόνιμος υπάλληλος και οι εργασίες πραγματοποιούνται με την ανάθεση εργολαβιών. Με αυτό τον τρόπο «παράγονται και διατίθεται σαράντα είδη καλλωπιστικών φυτών σε δήμους, σχολεία και ιδιώτες». Στην ουσία πρόκειται για το αποτέλεσμα εργασίας πέντε ανθρώπων, οι οποίοι απασχολούνται  για έξι μήνες και δύο οι οποίοι εργάζονται όλο το χρόνο,  αυτό και το  δυναμικό που απασχολείται μέσω των εργολαβιών.
Ροδόπη: Σαράντα είδη καλλωπιστικών φυτών και εργασίες εκσυγχρονισμού προ των πυλώνΌπως ανέφερε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων είναι μεγάλη η δυναμικότητα του δασικού φυτωρίου της Αμβροσίας, αλλά οι πιστώσεις που διατίθενται είναι περιορισμένες, με αποτέλεσμα να μην παράγει πολλά. «Βρισκόμαστε σε διαδικασία αναβάθμισης. Με την εκπόνηση μελέτης εκσυγχρονισμού, την προμήθεια καινούργιων μηχανημάτων θα έχει το φυτώριο τη δυνατότητα παραγωγής εκατομμυρίων φυτών» ανέφερε σημειώνοντας πως η λειτουργία του θα συνεχίσει μέσω ανάθεσης του έργου σε εργολάβους, αλλά πάντα με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος