Ροδόπη: Στα σύνορα Γαλλίας Ελβετίας εννέα μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Σαπών και τρεις εκπαιδευτικοί

Στο Βιλ-λα-Γκραν βρίσκονται τρεις εκπαιδευτικοί και εννέα μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Σαπών. Στη γαλλική κοινότητα στο νομό της Άνω Σαβοΐας, στους πρόποδες των Άλπεων στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης με αφορμή την υλοποίηση της δράσης: «Κλιματική αλλαγή στην ψηφιακή εποχή» του Erasmus+.

Ροδόπη: Στα σύνορα Γαλλίας Ελβετίας εννέα μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Σαπών και τρεις εκπαιδευτικοίΜετά τις Σάπες και τη Νορβηγία οι μικροί Ευρωπαίοι εταίροι με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τον προβληματισμό για την φθορά και την καταστροφή του περιβάλλοντος, και τις επισημάνσεις για τους παράγοντες που προκαλούν τις δυσμενείς αλλαγές, στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Φορείς, Δήμοι και Οργανισμοί μετά το τέλος του προγράμματος θα έχουν το δικό τους οδηγό δράσεων και άμεσων πρωτοβουλιών, εργαλείο που θα προκύψει από την εργασία των παιδιών.
Η Ελλάδα, η Γαλλία, η Νορβηγία και η Φιλανδία ενώνουν δυνάμεις μέσα από αυτή τη συνάντηση της κινητικότητας των μαθητών που φέρνει τη Ροδόπη στο επίκεντρό της.

«θετικότατη εντύπωση μας έχει κάνει το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα σύνορα δύο χωρών, όπου μαθητές και μαθήτριες από την Ελβετία και τη Γαλλία έχουν τη δυνατότητα να σπουδάζουν μαζί στο ίδιο σχολείο», δήλωσε ο διευθυντής της σχολικής μονάδας των Σαπών, Μιχάλης Βασιλειάδης, που συνοδεύει την αποστολή μιλώντας στο ertnews.gr.

Οι εννέα μαθητές και μαθήτριες των Σαπών θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν από του συνομηλίκους τους Γάλλους, να ξεναγηθούν στην περιοχή και να γνωρίσουν έναν τόπο διαφορετικό από το δικό τους, αλλά με κατοίκους που έχουν κοινές αγωνίες με τους συγχωριανούς τους Σαπαίους για το μέλλον της γης και την υπόθεση της Κλιματικής Αλλαγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος