Ροδόπη – Ζ. Γελάτου: 4.476 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Κέντρο Υγείας Σαπών

«Ξεκινήσαμε με αργούς ρυθμούς και μια εμβολιαστική γραμμή, 50 άτομα την ημέρα, και φτάσαμε στα 150 χθες και 168 σήμερα», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η Ζαχαρούλα Γελάτου, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σαπών. Όπως είπε, καθοριστική υπήρξε η δεύτερη γραμμή εμβολιασμού που προστέθηκε, και σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο και αποφασιστεί από τους υπεύθυνους είναι έτοιμοι να προσθέσουν και τρίτη.

Όσον αφορά το προσωπικό, η κ. Γελάτου ανέφερε πως υπάρχει επάρκεια και γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις. «Το προσωπικό μας ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις με ιδιαίτερη μεγάλη αυταπάρνηση, με προθυμία κι ενθουσιασμό. Ξεπεράσαμε κάποιες δυσκολίες που είχαμε στην αρχή και ανασφάλειες, το φόβο για το καινούργιο, το άγνωστο για τα πρωτόκολλα, που έπρεπε να τηρηθούν», δήλωσε, προσθέτοντας «έχουμε εμβόλια, βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, δουλεύουμε σοβαρά και με υπευθυνότητα. Ευχαριστώ τους όλους τους συναδέλφους και τους εργαζόμενους που ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό. Στόχος όλων είναι η ικανοποίηση του πολίτη από τις υπηρεσίες κι αυτό το εισπράττουμε κάθε μέρα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διοικήσεις των ένστολων της περιοχής που φροντίζουν με τη διάθεση προσωπικού για εμβολιασμό «να μην χαθεί καμία δόση». Όπως είπε η κ. Γελάτου, «είναι πάντα στη διάθεσή μας, πρωί μεσημέρι βράδυ». Όσον αφορά τις ακυρώσεις των ραντεβού, “αυτές”, όπως είπε, “είναι ελάχιστες».

φωτο: αρχείο ΕΡΤ
συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος