Σ. Αρσενίου: Η Ξάνθη είναι η πόλη με τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία

Η επιστροφή των ντόπιων που ζουν κι εργάζονται σε άλλα σημεία της χώρας. Η επιστροφή των μεταναστών που εργάζονται στο εξωτερικό για ολιγοήμερες διακοπές. Και οι θρησκευτικές εορτές χριστιανών και μουσουλμάνων, που συνοδεύονται παραδοσιακά από ανταλλαγές επισκέψεων και μικρές συνεστιάσεις «σώζουν» την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Αρσενίου, παραδοσιακό ζαχαροπλάστη η «μάχη» για τον ίδιο και τους συναδέλφους του με τις ανατιμήσεις και τους περιορισμούς του κορονοϊού κερδήθηκε σε δύο σημεία: Πρώτον, με την προμήθεια όλων των υλικών, πλην της κουβερτούρας, από ντόπιους παραγωγούς. Δεύτερον, με την προσήλωση στην εμπειρία και στην παράδοση παρασκευής που αποτελεί για τους ζαχαροπλάστες της Ξάνθης πολύτιμο «σχολείο».

Όπως τόνισε μιλώντας στο ertnewsdev.oryx.gr οι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστες δεν επαναπαύτηκαν στην ένταξη της Γίγας καριόκας στο βιβλίο Γκίνες το 2016, αλλά συνέχισαν και συνεχίζουν με νέα παρασκευάσματα.

Ώθηση στο χώρο τους δίνει και η ενασχόληση με το αντικείμενο νέων σε ηλικία ζαχαροπλαστών, «οι νέοι ζαχαροπλάστες πλάθουν «αγγέλους»» λέει χαρακτηριστικά. Παράδειγμα της «άνθισης» του χώρου αποτελεί το γεγονός της παρουσίας και λειτουργίας δεκαπέντε ζαχαροπλαστείων κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου. «Σύμφωνα με τους προμηθευτές μας η Ξάνθη είναι η πόλη με τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία σε αναλογία κατοίκων» δήλωσε στο ertnewsdev.oryx.gr επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών του χώρου αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση του κλάδου τους. « Ακόμη και με την καταβολή του 12%, ενίσχυση του κόστους εργασίας», όπως λέει, καθώς πολλοί συνάδελφοί του, αποθαρρημένοι από την μακροχρόνια μη καταβολή του εγκατέλειψαν την προσπάθεια και έχασαν το ευεργέτημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος