Σ. Μωραΐτης: Περιμένουμε εντός δύο εβδομάδων τον Πρωθυπουργό στην Ξάνθη

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ξάνθη, άμεσα, προκειμένου να δει από κοντά τις ανοικτές πληγές στην τοπική οικονομία που άφησε και αφήνει η πανδημία, ανήγγειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για το αποτέλεσμα της πάνω από τρεις ώρες τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος και συμμετείχαν οι φορείς της Ξάνθης, τόνισε πως η Ξάνθη δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα με την ακύρωση για δεύτερη χρονιά των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, των Γιορτών Παλιάς Πόλης και τα συνεχή περιοριστικά μέτρα.
“Εμείς περιμένουμε τον πρωθυπουργό τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αν λόγω κάποιων ζητημάτων δεν καταστεί αυτό εφικτό, τότε ζητούμε τηλεδιάσκεψη μαζί του και μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς του.
Η Ξάνθη και οι επιχειρήσεις της χρειάζονται άμεσα ενίσχυση. Αυτές τις μέρες γίνονται οι συμψηφισμοί της επιδότησης του κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ, που είναι η πρώτη ανακουφιστική ενέργεια.
Ζητάμε να ανοίξει ο κάθετος άξονας της Νυμφαίας με πιστή εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων”.
Επιπλέον ο κ. Μωραΐτης δήλωσε απαισιόδοξος για το αν θα δοθούν τα χρήματα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις της περιφέρειας, από το Πάσχα και μετά.
«Είχαμε πει και δώσει τον τρόπο μέσω της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, για την ενεργοποίηση 200 Αξιολογητών από το Μητρώο του ΕΦΕΠΑΕ και την άμεση καταβολή των χρημάτων. Τα χρήματα θα είχαν δοθεί ακόμα και πριν το κλείσιμο της χρονιάς. Η περιφέρεια δεν το δέχθηκε και ακόμα περιμένουμε οι επιχειρήσεις να λάβουν αυτό το πολύτιμο βοήθημα. Το καλό είναι πως η Ξάνθη παίρνει ένα 20% παραπάνω, λόγω του ότι οι επιχειρήσεις επλήγησαν καίρια, από την ακύρωση των εκδηλώσεων και τους συνεχείς εγκλεισμούς», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μωραΐτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος