Σε σύμπραξη δυνάμεων προσανατολίζονται οι παραγωγοί σουσαμιού στο δήμο Τοπείρου

Σε Σύμπραξη δυνάμεων προσανατολίζονται οι παραγωγοί σουσαμιού στο Δήμο Τοπείρου, προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες του αλεσμένου προϊόντος, που είναι το ταχίνι, καθόλα, βιολογικό και υψηλής θρεπτικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτό, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου η Ενότητα του Δήμου Τοπείρου, Κώστας Δαλάτσης.

Οι παραγωγοί προχωρούν σ’ αυτή την ενέργεια, καθώς υπάρχει ζήτηση για βιολογικό ταχίνι από το αγοραστικό κοινό, παρασκευασμένο από καλλιέργεια  τοπικής ποικιλίας της Θράκης.

Ανάλογα είναι τα μηνύματα και από ανθρώπους, που παράγουν σουσάμι στον Ίμερο Ροδόπης, όπως ο Σοφοκλής Κατσαρίδης, ο οποίος καλεί τους αγρότες μέσω της ΕΡΤ, που έχουν μικρές εκτάσεις να καλλιεργήσουν σουσάμι, καθώς βγαίνει ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ωστόσο χρειάζεται δουλειά αρκετή με τα χέρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος