Στο πλευρό δώδεκα οικογενειών στέκεται ο Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής

Δώδεκα οικογένειες «αγκαλιάζουν» και στηρίζουν τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Παράρτημα της Κομοτηνής. Έτσι, (και) τις ημέρες των εορτών Πάσχα επιδιώκουν, μέσα από την διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο, να μην μείνει κανείς μόνος.

«Τις ημέρες αυτές ετοιμάζουμε τα δέματα για τις οικογένειες που έχουμε υπό την προστασία μας» είπε η κα Κλάρα Τζελέπη, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Παραρτήματος της Κομοτηνής μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Στην προσπάθεια αυτή παίρνουν μέρος οι εθελοντές και των τριών τμημάτων του Περιφερειακού Τμήματος της Κομοτηνής, δηλαδή: της Νοσηλευτικής, των Σαμαρειτών και της Πρόνοιας.
«Συγκεντρώνουμε τα είδη, τα πακετάρουμε και τα παραδίδουμε στις οικογένειές φροντίζοντας πάντα να τηρείται η εχεμύθεια και ο σεβασμός προς τους ανθρώπους αυτούς» σημείωσε τονίζοντας: «Για εμάς αυτό είναι το μείζον, καθώς δεν μας ενδιαφέρει ούτε να προβάλλουμε το έργο μας, με απώτερο σκοπό να προβληθούμε εμείς οι ίδιοι, ούτε σε καμία περίπτωση θα επιθυμούσαμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται και ζητάνε τη βοήθειά μας». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για «απαρέγκλιτο» κανόνα που διέπει τη λειτουργία του Περιφερειακού Τμήματος.

Σκιαγραφώντας το προφίλ των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια έκανε λόγο για συμπολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, άνθρωποι που πλήττονται από την ανεργία, από προβλήματα υγείας, μονο-γονεϊκές οικογένειες κ.α.. Όλοι και όλες δέχονται τη συνδρομή του Παραρτήματος χωρίς καμία διάθεση φυλετική , θρησκευτική και άλλη. «Μόνο κριτήριο», όπως είπε η κα Τζελέπη, «η ανάγκη τους». «Μπορούν να μας χτυπούν την πόρτα χωρίς κανένα απολύτως ψήγμα υπόνοιας ότι εμείς δεν θα σεβαστούμε το όποιο πρόβλημά τους» επεσήμανε τονίζοντας ότι όπου και όσο υπάρχουν άνθρωποι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προς διανομή είδη λέγοντας πως είναι πλούσια και σε ποσότητα και σε ποικιλία τονίζοντας ότι παραπάνω από ουσιαστική είναι η συνδρομή των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών της περιοχής οι οποίοι χρόνια τώρα στηρίζουν παρόμοιες δράσεις. Έτσι, εκτός από τα ίδια μέσα του Παραρτήματος η προσφορά των συμπολιτών είναι εξίσου ουσιαστική στον εμπλουτισμό αυτών των πακέτων βοήθειας. Μάλιστα όπως ανέφερε η κα πρόεδρος γι αυτό τους ακριβώς το θετικό ρόλο θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το Παράρτημα, όταν η υγειονομική εικόνα της χώρας το επιτρέψει. «Συνειδητά περιορίζουμε τον αριθμό των οικογενειών που επωφελούνται παρέχοντας βοήθεια σε αυτούς που πραγματικά υπάρχει ανάγκη προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν γιορτές, όπως θα έκανε ο καθείς στο σπίτι του» είπε δηλώνοντας περήφανη γι αυτή την προσπάθεια.

Το πρόβλημα της έλλειψης βασικών αγαθών από οικογένειες της περιοχής είναι διαρκές σημείωσε η κα Τζελέπη διευκρινίζοντας πως δεν γνωρίζει αν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι και επισημαίνοντας πως οι ανάγκες σίγουρα δεν σταματούν ποτέ. «Την περίοδο των Χριστουγέννων αυτοί οι οποίοι έλαβαν βοήθεια ήταν περισσότεροι.Στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς είτε εντάχθηκαν σε δομές, είτε βρήκαν εργασία και αυτό το τελευταίο για εμάς είναι σπουδαίο» είπε.
φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος