Θ. Ξανθόπουλος: Όχι στο ενδεχόμενο κατάργησης του Εφετείου στην Κομοτηνή

Για το ενδεχόμενο κατάργησης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, βάσει του σχεδιασμού της νέας χωροταξίας των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, «στα χνάρια ενός Δικαστικού Καλλικράτη», όπως χαρακτήρισε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, καθώς μίλησε στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Τομεάρχης Δικαιοσύνης.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Απλά κάποια τροχιοδεικτικά πυρά από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμένο στην ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων. Κι όλα αυτά στην προσπάθεια της βελτίωσης της απονομής της Δικαιοσύνης και μάλιστα με έναν τρόπο που γίνεται πολύ γρήγορα. Ωστόσο ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ακόμα κάτι απτό σε νομοθετική πρωτοβουλία και είναι ακόμη στα λόγια, θα είναι καλό τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της ΑΜ-Θ, να αντιδράσουν, γιατί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι δίκες θα διεξάγονται στην Θες/νικη», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα έχει κατατεθεί κοινοβουλευτική ερώτηση από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Χαρίτου, την οποία συνυπογράφουν 20 Βουλευτές του κόμματος και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης.

Χθες μιλώντας στο σταθμό μας ο κ. Χαρίτου, ανέφερε πως από τον εν λόγω σχεδιασμό εξαιρούνται κάποια διοικητικά Εφετεία για εθνικούς λόγους. «Στην Κομοτηνή άραγε δεν υπάρχουν εξέλιπαν οι εθνικοί λόγοι;», αναρωτήθηκε ο κ. Χαρίτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος