Τον Ιούνιο του 2024 έτοιμο το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής!

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών. Από την Κομοτηνή ήταν η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου, Μάγδα Γιαμουστάρη και ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος, ανιψιός του Σταύρου Νιάρχου και οι συνεργάτες του στο Ίδρυμα καθώς και ο Ρεντζο Πιάνο, ενώ το κοινό υπέβαλε ερωτήσεις.
Παρουσιάστηκε τρισδιάστατα η εικόνα του νέου Νοσοκομείου, οι δυνατότητες και οι ανέσεις του με προϋπολογισμό που τελικά θα ξεπεράσει τα 102 εκ. Ευρώ, πολύ πιο πάνω από τον αρχικό που έφτανε τα 50 εκ. Ευρώ. Επίσης υπογραμμίστηκε η εθνική και κοινωνική υπεραξία που έχει αυτό το έργο λόγω της φυσιογνωμίας της περιοχής στην οποία θα εγκατασταθεί.
Σύμφωνα με την κ. Γιαμουστάρη η οποία μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, το Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2024! Τον Ιούνιο του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια. Τον Ιούνιο 2021 θα ξεκινήσουν οι κατασκευές των κτιριακών εγκαταστάσεων.
“Πρόκειται για ένα Νοσοκομείο Πρότυπο με ότι πιο σύγχρονο σε εξοπλισμό που θα αφορά την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Θα διαθέτει μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια μόνο. Θα φυτευθούν 1.000 δέντρα, ενώ θα γίνει αξιοποίηση και της θεραπευτικής ιδιότητας του φωτός, αλλά και του πρασίνου! ΕΠίσης πρότυπο, σε θέματα εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς θα υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ στη στέγη του για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρειάζεται”, τόνισε η κ. Γιαμουστάρη.
Ένα Νοσοκομείο δεν είναι μόνο τα κτίρια, είναι και οι άνθρωποι και το προσωπικό του που θα εργασθεί. Εδώ είναι είναι στη σφαίρα ευθύνης της κυβέρνησης να καλύψει τις θέσεις που προβλέπονται για να λειτουργήσει πλήρως το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής.
Βέβαια η κ. Γιαμουστάρη, πέρα από το μέλημά της για το νέο Νοσοκομείο, πρωταρχικός της στόχος όπως μας είπε είναι να κρατηθεί ΌΡΘΙΟ κυριολεκτικώς και μεταφορικώς!

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης της κ. Γιαμουστάρη στην ΕΡΤ Κομοτηνής
https://drive.google.com/open?id=1ff9qip7XvDkE1qQ1SrzRvF-NLiLro96Q

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος