Β. Μαυρίδης: Καμία έκπτωση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ούτε αύξηση των Δημοτικών τελών

Για Δραματική κατάσταση των Δήμων, λόγω της έκρηξης των τιμών στα καύσιμα και των υπέρογκων λογαριασμών για την Ενέργεια(Ρεύμα-Πετρέλαιο), που παρασέρνουν τις τιμές και των υπολοίπων ειδών προς τα πάνω, έκανε λόγο μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Νέας Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, ο οποίος και παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, τέθηκαν όλα αυτά τα θέματα στους αρμόδιους υπουργούς και τους κάλεσε να αυξήσουν τις δόσεις των Κοινών Αυτοτελών Πόρων,-ΚΑΠ- οι οποίες και αποτελούν τις μηνιαίες δόσεις για τα λειτουργικά έξοδα των Δήμων.
Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει στους Δήμους να μπορούν να παράγουν το ρεύμα να το πουλούν στο ΔΕΔΗΕ και να γίνονται μετά οι συμψηφισμοί.
«Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ενισχυθούν οι Δήμοι πέρα από τις αυξήσεις στους πόρους των ΚΑΠ. Ένα ανοικτό θέμα είναι να επιτραπεί στους Δήμους να μπορούν να παράγουν ρεύμα μέσω Φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά να μπορούν να το διαθέσουν προς πώληση στη ΔΕΔΗΕ. Μην τυχόν ζήσουμε καταστάσεις με το να παράγουμε ρεύμα, αλλά να μην μπορούμε να το διαθέσουμε», τόνισε ο κ. Μαυρίδης.
Επιπλέον πρόσθεσε, πως είναι αναγκαίες κάποιες θεσμικές αλλαγές να γίνουν στους Δήμους, με σκοπό να γίνουν περισσότερο ευέλικτοι, όπως αυτό για την παραγωγή και διάθεση της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και για το θέμα της είσπραξης των οφειλών.
Ωστόσο, παρόλες τις δυσκολίες και τα αυξημένα κόστη για την ενέργεια, ο κ. Μαυρίδης ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ, πως οι δημότες δεν θα έχουν εκπτώσεις στις παροχές τους και κυρίως σε ότι αφορά το έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Ήταν ξεκάθαρος και στο ότι δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. «Όμως οφείλω να προετοιμάσω τους δημότες των 22 Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πως δεν θα μπορούμε να ενισχύουμε εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου όπως στο παρελθόν και αυτό το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μαυρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος