Βραγιά Ροδόπης: Παραγωγός λαχανικών σε καιρό πανδημίας

Στον πάγκο του είχε λάχανα, πράσα, σπανάκια και κολοκυθάκια, όλα δικής του παραγωγής. Ο καιρός βοήθησε και η κίνηση σε αυτή τη λαϊκή που τον συναντήσαμε ήταν αυξημένη με αποτέλεσμα λίγο πριν το μεσημέρι να έχει ήδη ξεπουλήσει.

Βραγιά Ροδόπης: Παραγωγός λαχανικών σε καιρό πανδημίας«Ευτυχώς» είπε χαμογελώντας ο Ρεσήτ Ερκάν, παραγωγός λαχανικών από την Βραγιά της Ροδόπης τον τελευταίο χρόνο δεν έχει πολλές καλές μέρες να θυμηθεί σε ότι αφορά την πώληση των προϊόντων του. «Λόγω του κορονοϊού και των μέτρων η κίνηση στις λαϊκές είναι περιορισμένη» μας είπε σημειώνοντας ότι από το χωριό του τέσσερις όλοι κι όλοι είναι οι παραγωγοί λαχανικών, που πουλούν στις λαϊκές αγορές.

“Και τι γίνεται με το ταμείο;” Τον ρωτήσαμε, καθώς η ώρα να κάνει τον απολογισμό του είχε φτάσει:«Ένα μικρό μεροκάματο βγάζεις» μας απάντησε:«Λάχανα, πράσα, καρότα και παντζάρια» αυτό το διάστημα από τα δικά του χέρια και το χωράφι του στο καλάθι των καταναλωτών. «Το ταμείο πηγαίνει ανάλογα με την εβδομάδα» σημείωσε. «Δύσκολη δουλειά η δουλειά του αγρότη;» επιμείναμε για να τον δούμε να κουνά καταφατικά το κεφάλι σημειώνοντας απλά πως ήταν αναγκαστική επιλογή για τον ίδιο.

Όσον αφορά στο αίτημά του προς την πολιτεία; “Να επιτραπεί η συμμετοχή μας στις λαϊκές κάθε εβδομάδα” μας είπε χωρίς δεύτερη σκέψη προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε με μια λαϊκή κάθε δεκαπέντε μέρες».
Φώτο: Λαϊκή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος