Ξάνθη: Άνοιξε η μεθοριακή δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου

Ανοιχτή είναι από σήμερα, Δευτέρα, το πρωί η μεθοριακή δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

«Ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των Ξανθιωτών και ενισχύεται η ΠΕ Ξάνθης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κ. Κουρτίδης ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, «για το συνεχές ενδιαφέρον του» και τους συναρμόδιους Υπουργούς «για τη δίκαιη απόφασή τους», όπως τονίζει στην ίδια ανακοίνωση.

Η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης επισημαίνει ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί και η διάνοιξη της μεθοριακής διόδου του Δημαρίου και η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος Ελέγχου Διαβατηρίων στην Ξάνθη.

Επιμελητήριο Ξάνθης: Θετικό στο άνοιγμα αλλά με ελέγχους και χωρίς παρεμπόριο

Το άνοιγμα των συνόρων Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραϊτης σημειώνοντας πως “επί δύο χρόνια αποκλεισμού από τα βόρεια σύνορα που στερήθηκε ο νομός το τουριστικό όφελος.

Με τον κίνδυνο της επανάληψης φαινομένων παρ-εμπορίου ο πρόεδρος σημειώνει ότι «δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, καμία απολύτως υποδομή ελέγχου στο ελληνικό έδαφος στο συγκεκριμένο χώρο».

Καλεί επίσης τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στη δημιουργία όλων των προβλεπόμενων προδιαγραφών που θα διασφαλίζουν την ομαλή και νόμιμη διέλευση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος