Ξάνθη – Γ. Μπατζακίδης: Η ποιότητα των παραδοσιακών κρεοπωλείων είναι ασυναγώνιστη

Αν και της τελευταίας στιγμής πάντα οι Έλληνες, ως είθισται να λέγεται, ωστόσο, δεν λείπουν και αυτοί που φροντίζουν από τώρα για το εορταστικό τους τραπέζι δίνοντας δειλά δειλά τις πρώτες παραγγελίες στους κρεοπώλη δες. Σύμφωνα με τον κο Γιώργο Μπατζακίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Ξάνθης, ήδη από τις επτά το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του, δέχονται τις παραγγελίες διαμορφώνοντας έτσι μια εικόνα για το τι μέλει γενέσθαι στις γιορτές.

«Ο διαχωρισμός του έκτακτου επιδόματος στα δύο ήταν μια πολύ καλή σκέψη» δήλωσε ο κος Μπατζακίδης σημειώνοντας ότι θα «κινηθεί» με αυτόν τον τρόπο η αγορά τόσο τα Χριστούγεννα , όσο και την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με τον κο Μπατζακίδη οι καταναλωτές και στη Θράκη επιλέγουν πάντα να κάνουν τις βασικές αγορές τους συν να δώσουν κάποιο δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συνήθεια που καλά κρατεί με τα παιδιά πάντα να έχουν τον πρώτο λόγο.

«Επάρκεια των προϊόντων υπάρχει.Η ποιότητα είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει πάντα τη διαφορά» είπε σημειώνοντας πως: “Υπάρχει μια “στροφή” των καταναλωτών, ιδιαίτερα τα χρόνια της Πανδημίας, στα μεγάλα market κι αυτό ήταν κάτι που λειτούργησε αρνητικά για εμάς και ουσιαστικά σημειώθηκε πτώση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, ωστόσο, η δοκιμή εκείνων των προϊόντων και η διαπίστωση της ποιότητάς τους, μας έφερε πιο κοντά διότι εκτίμησαν την ποιότητα των προϊόντων που προμηθεύονται από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία”.

Σύμφωνα με τον κο Μπατζακίδη σημειώνεται μια “στροφή” των καταναλωτών προς τα παραδοσιακά μικρά καταστήματα, όπως είπε: «Το φθηνό κρέας δεν μπορεί να είναι ποιοτικό» επισημαίνοντας μάλιστα ο έμπειρος κρεοπώλης ότι τα κρέατα της αν.Μ.Θ. έχουν μια μεγάλη ποιοτική αξία έναντι των υπολοίπων. Όσον αφορά στην επάρκεια;Αυτή από ό,τι φαίνεται και φέτος δεν θα αποτελέσει «πονοκέφαλο» για τους κρεοπώλη δες της περιοχής. «Οι φθηνές επιλογές είναι και θέμα οικονομικής δυνατότητας των καταναλωτών, ωστόσο, σε αυτόν τον ανταγωνισμό δεν μπορούν να μπουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία“, όπως είπε ο κος Μπατζακίδης, « δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τόσο πολύ τις τιμές, δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε ένα πολύmarket με χιλιάδες άλλα προϊόντα». Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά «Πουλάμε ένα είδος μόνο, το κρέας και από εκεί προσδοκούμε το κέρδος σε συνθήκες μάλιστα Πανδημίας».
Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει την αναγκαιότητα στήριξης της τοπικής αγοράς. «Αν κάναμε όλοι τις αγορές μας από τα καταστήματα του τόπου μας, τότε θα είχαμε όλοι μπακάλικα, θα είχαμε πολλά μαγαζιά, καταστήματα, ταβερνάκια κ.α.» σημειώνοντας μάλιστα ότι: «Τα πολυκαταστήματα και οι αγορές εκτός συνόρων έφεραν την (οικονομική) καταστροφή».

φώτο: Γιώργος Μπατζακίδης (πηγή:radio899.gr)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος