Ξάνθη: Γιορτές της Παλιάς Πόλης και συναυλίες στο γήπεδο του ΑΟΞ

Άλλο “χρώμα” θα έχουν φέτος οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης στην πόλη της Ξάνθης με επίκεντρο των συναυλιών, το γήπεδο του ΑΟΞ. Με ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη, συναυλίες, παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά χωρίς συνωστισμό στα στενά σοκάκια, ούτε ψήσιμο εδεσμάτων μπροστά από τις Στέγες των Συλλόγων.

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της διοργάνωσή τους και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης έδωσε ήδη στη δημοσιότητα την αφίσα της φετινής διοργάνωσης. «Όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω κορονοϊού συνεχίζεται από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου μια ιστορία που μετρά ήδη τριάντα χρόνια.» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης, Ηλίας Ασκαρίδης μιλώντας για ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα με τις συναυλίες να φιλοξενούνται στο γήπεδο του ΑΟΞ με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ξάνθη: Γιορτές της Παλιάς Πόλης και συναυλίες στο γήπεδο του ΑΟΞ «Φέτος θα έχουμε εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις, ξεναγήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα πολλά τα οποία, όμως, θα είναι προσαρμοσμένα στα ιατρικά πρωτόκολλα και θα τηρούνται όλα αυστηρά. Δεν θα μπορούσαμε μετά από αυτά που περνάμε να μην κάνουμε κάποια πράγματα και για τους δημότες μας, αλλά και για τις γύρω περιοχές, γιατί το χρειαζόμαστε ένα παραπάνω με αυτά που ζούμε καθημερινά» ανέφερε ο κος Ασκαρίδης.
Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους Συλλόγους σημειώνοντας ότι αυτοί είναι «η “ψυχή” και η “καρδιά” όλων των θεσμών». Όπως είπε, φέτος λίγοι θα είναι Σύλλογοι, που θα κάνουν εκδηλώσεις με αυστηρή επίσης τήρηση των πρωτοκόλλων. «Δεν θα υπάρχουν στα σοκάκια ούτε ψησταριές με σουβλάκια, θα είναι όλα κλειστά και περιφραγμένα, όλα προσαρμοσμένα στα υγειονομικά πρωτόκολλα με ελέγχους στην είσοδο και στην έξοδο» ανέφερε.
«Θα κάνουμε και εκδηλώσεις και συναυλίες και παραστάσεις και πάρα πολλά για τα μικρά παιδιά γιατί το χρειάζονται περισσότερο λόγω του εγκλεισμού τους, αλλά και οι μεγάλοι. φέτος το χρειάζονται πιο πολύ. Θα δώσουμε προσοχή στην Παλιά Πόλη, θα κάνουμε ένα περίπατο μαθαίνοντας πολλά γι αυτή» είπε ο κος Ασκαρίδης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις συναυλίες που θα πραγματοποιούνται όχι όπως κάθε χρόνο στην πλατεία Μητροπόλεως, αλλά στο γήπεδο και στο Θερινό δημοτικό αμφιθέατρο, 4 με 11 Σεπτεμβρίου.
«Δεν θα διασκεδάσουμε, όπως παλιότερα στις Γιορτές παλιάς Πόλης, φέτος θα διασκεδάσουμε διαφορετικά» ανέφερε ο κος Ασκαρίδης. Και στο ερώτημα: Αν νιώθει ότι το Κέντρο Πολιτισμού και η Δημοτική Αρχή παίρνουν κάποιο ρίσκο με τη διοργάνωσή τους; απάντησε: «Όχι ρίσκο, θα γίνουν όλα κανονικά, όπως πρέπει να γίνουν, με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» προτρέποντας: «Να φοράμε τη μάσκα και να κρατάμε τις αποστάσεις. Υγεία σε όλο τον κόσμο και του χρόνου να γιορτάσουμε όπως πρέπει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος