Ξάνθη- Ι. Παπαχρόνης: Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας με καρναβαλικές στολές και αλληλεγγύη

Ένα διαφορετικό καρναβαλικό τριήμερο, τριήμερο αλληλεγγύης κι αγάπης ξεκινά από σήμερα στην Ξάνθη χάρη στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη». Μια εθελοντική αιμοδοσία που καλεί τον κόσμο να σταθεί αρωγός και να ανταποκριθεί. «Είναι ένα περίεργο καρναβάλι,όμως, εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό μια εθελοντική αιμοδοσία. Με τις στολές τους να έρθουν και να πάρουν μέρος σε ένα πανηγύρι ζωής και για την ζωή» δήλωσε ο δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Γιάννης Παπαχρόνης μιλώντας σήμερα (12-3-2021) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες”..

Μια μαραθώνια εθελοντική αιμοδοσία από τις δέκα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα με τη συνδρομή του Νοσοκομείου Παπανικολάου. «Έρχεται όχι μόνο για την Κυριακή και την Μαραθώνια προσπάθεια, αλλά από σήμερα σε ένα τριήμερο αιμοδοσιών πρωτότυπο» σημείωσε ο πρόεδρος.

Ένα συνεργείο θα βρίσκεται από τις πέντε μέχρι τις εννέα το βράδυ στο Πόρτο Λάγος, και ένα άλλο στα Κιμέρια έχοντας πιο πριν το έντυπο Β1 στο χέρι ή στέλνοντας το Νούμερο 1 στο 13033. «Θα συμμετάσχουν αιμοδότες από το Φανάρι και την Νέα Καλλίστη της Ροδόπης και θα πάρουν φεύγοντας βεβαίωση ότι αιμοδότησαν» σημείωσε ο κος Πρόεδρος.

Αύριο, Σάββατο, στο Δήμο Νέστου από τις 09:30 μέχρι τις δυο το μεσημέρι το συνεργείο θα βρίσκεται στην Νέα Καριά και από τις πέντε το απόγευμα μέχρις τις εννέα το βράδυ στο Ερατεινό. Και την Κυριακή, στο Δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, στο Φουαγέ μια Μαραθώνια Αιμοδοσία από τις δέκα το πρωί έως της έξι το απόγευμα με ταυτόχρονες αρχαιρεσίες του Συλλόγου.

«Να βοηθήσουν όλοι οι κάτοικοι όσο μπορούν. Έχουμε πρόβλημα με πολλά περιστατικά Ξανθιωτών που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Ξάνθης, αλλά και σε αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης με σπάνιες ομάδες 0 αρνητικό και Β αρνητικό και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι σε αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο πρόεδρος κάνοντας έκκληση να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι μπορούν.

Όπως είπε ο κος Παπαχρόνης πολύς κόσμος αποφεύγει να πάει στο Νοσοκομείο λόγω κορονοϊού με αποτέλεσμα να σημειώνεται μείωση της εθελοντικής προσφοράς, άλλοτε λόγω φόβου, άλλοτε λόγω καραντίνας για να καταλήξει με τον προβληματισμότου, ότι δεν βοηθάει και το κλίμα που επικρατεί στην αγορά με τα «απανωτά κλείσε- άνοιξε ο κόσμος αγωνιά και τα έξοδα τρέχουν. Σίγουρα είναι μια πολύ περίεργη εποχή» σχολίασε δείχνοντας το δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης για μια ακόμη φορά.

Συνέντευξη-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος