Ξάνθη: Με βαθιά συγκίνηση ο Δήμος αποχαιρετά το Μίκη Θεοδωράκη

“Με βαθιά συγκίνηση, ο Δήμος Ξάνθης αποχαιρετά έναν σπουδαίο Άνθρωπο, έναν εξαίσιο Έλληνα. Αυτός ο μεγάλος άνδρας της Μουσικής, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, δε μένει πια εδώ. Ο Μίκης της Ελλάδας και της Οικουμένης πέρασε στην Αιωνιότητα. Όμως το Έργο του ήταν, είναι και θα είναι Αιώνιο…” αναφέρει σε μήνυμά του Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης για το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικού.

Ξάνθη: Με βαθιά συγκίνηση ο Δήμος αποχαιρετά το Μίκη Θεοδωράκη“Η Ξάνθη είχε την ιστορική ευκαιρία, πριν από 25 χρόνια περίπου να κάνει το χρέος της απέναντι σε αυτό το τεράστιο κεφάλαιο του σύγχρονου Ελληνισμού”, τονίζεται σε ανακοίνωσή του Δημάρχου και σημειώνεται: “Επί Δημαρχίας του αείμνηστου Φίλιππου Αμοιρίδη όταν είχα την ευθύνη στον τομέα του πολιτισμού του Δήμου, η Ξάνθη τον υποδέχτηκε στη θρακιώτικη γη, με μια συναυλία που διοργανώθηκε προς τιμήν του. Κι εκείνος, όχι απλώς αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ξάνθης, αλλά της επέστρεψε την τιμή. Έμεινε αρκετές ημέρες στον τόπο μας, περπάτησε τους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης, επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, μίλησε με τους ανθρώπους της, «είδε» την προοπτική της”.

Και ο δήμαρχος καταλήγει με τη σημείωση: “Η Ελλάδα φτωχαίνει. Η Ρωμιοσύνη θρηνεί. Γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που παραμένουν αναντικατάστατοι. Είναι αυτοί που «σφραγίζουν» με το Έργο τους τις εποχές και τα χρόνια που ζουν, αλλά «κλειδώνουν» και το μέλλον. Κι εμείς φτωχότεροι… Αλλά τυχεροί που υπήρξαμε σύγχρονοί του. Γιατί μας έδειξε… ό,τι Άξιον Εστί. Σε μας, μα και στις επόμενες γενιές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος