Ξάνθη: Σ. Μωραΐτης για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας

Για “πολιτικό ‘φιλοδώρημα’ ελεημοσύνης και ντροπής με εκλογικό κριτήριο ψηφοθηρίας και μοναδικής ‘έμπνευσης'” κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης αναφερόμενος στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό και ανακοινώθηκε χθες από τον περιφερειάρχη αν.Μ.θ. κατηγορώντας, μάλιστα, με σημερινή ανακοίνωση τον Χρήστο Μέτιο ότι “επιχειρεί να διαχειριστεί ο περιφερειάρχης ΑΜΘ τα 90.000.000€ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να διατίθενται λόγω COVID, στις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας. (ΕΣΠΑ)”

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κ. Μωραΐτης:

“Μοναδικό κριτήριο η απασχόληση, η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και όχι η πραγματική ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρήσεις λόγω COVID και βρίσκονται στο ‘χείλος του γκρεμού’. Του υπενθυμίζουμε ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή και στα επιδόματα του Κράτους δεν υπάρχουν τα κριτήρια αυτά.
Αναρωτιέται κανείς πόσες από τις επιχειρήσεις που υπέστησαν πραγματική ζημία και η ζημία μπορεί να διαπιστωθεί μόνο από τη σύγκριση του κύκλου εργασιών του έτους 2019 με το 2020, την αντίστοιχη περίοδο και θα λάβουν αυτό το ‘φιλοδώρημα’;
Πώς μπορεί να ‘τσουβαλιάζει’ τις επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν υπέστησαν ζημία αλλά αύξησαν το τζίρο τους με τις επιχειρήσεις που υπέστησαν πτώση τζίρου 5%, 10%, 20%, 30% με αυτές που συνετρίβησαν και πραγματοποίησαν τζίρο από 0% έως και 10%. Πώς θα σώσει αυτές τις επιχειρήσεις που είναι το κυρίαρχο;
Πόσες επιχειρήσεις που υπέστησαν πραγματική ζημία μπορούν πλέον να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα;
Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν πραγματικά, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να λάβουν το πολιτικό ‘φιλοδώρημα’ ελεημοσύνης και ντροπής, αλλά ούτε τα έξοδα ‘ταφής’ της επιχείρησής τους.”

Για να καταλήξει λέγοντας: “Πλανάσθε πλάνην οικτράν αν νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδέψετε τους επιχειρηματίες του νομού Ξάνθης με αυτά τα κριτήρια, βάζοντας 20% επιπλέον, ως ‘κερασάκι στην τούρτα’, στον νομό Ξάνθης. Σε έναν νομό όπου επλήγη κάθετα η οικονομία, η εργασία και η κοινωνία για επτά συνεχόμενους μήνες από την πανδημία, όσο κανένας νομός της Ελλάδας. ΝΤΡΟΠΗ!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος