Ξάνθη: Στήριξη ζητά από τους πολίτες η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “Αγ. Βασίλειος”

Ραδιομαραθώνιο Αγάπης και προσφοράς για την ενίσχυση του Γηροκομείου διοργανώνει το Γηροκομείο Ξάνθης -Ίδρυμα «O ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα.

Την Τετάρτη 11 Μάιου από τις 9:00 έως 17:00 θα πραγματοποιηθεί η 11η διοργάνωση ώστε η παλιότερη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Ξάνθης να συνεχίσει να λειτουργεί, να επεκτείνεται και να αντιμετωπίζει με σθένος όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Οι προσφορές ξεκινούν λίγες μέρες νωρίτερα, από την Δευτέρα 2 Μαΐου και τελειώνουν την Τρίτη 31 Μαΐου. Οι δε κουμπαράδες που για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζουν να λειτουργούν και να φιλοξενούνται έως την Κυριακή στις 5 Ιουνίου. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και ο χρόνος για τον καθένα που θέλει να προσφέρει, να εκδηλώσει με όποιον τρόπο θέλει και επιθυμεί τη συμπαράστασή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης του στο παλαιότερο Ίδρυμα της περιοχής μας με τα 57 έτη ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς (έτος ίδρυσης το 1964).

Το Γηροκομείο φιλοξενεί σήμερα 73 υπερήλικες και έχει 36 άτομα προσωπικό. Λόγω της πανδημίας το Ίδρυμά επιτρέπει το επισκεπτήριο μόνο στους συγγενείς και έχει αναστείλει κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση από τις 27 Φεβρουαρίου 2020.

“… Έχουν μειωθεί τα έσοδα μας λόγω του ότι έχουμε δεσμευμένα κρεβάτια απομόνωσης, λόγω της πανδημίας, για τις νέες εισαγωγές φιλοξενούμενων μας και για τις επιστροφές από το Νοσοκομείο ( η δυναμικότητα του Ιδρύματος είναι 74 κλίνες σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας μας και έχουμε αυτή την στιγμή 72 φιλοξενούμενους ενώ εκκρεμούν αιτήσεις εισαγωγής). Αντιθέτως έχουν αυξηθεί τα έξοδα μας για τεστ που υποχρεούμαστε να κάνουμε στους φιλοξενούμενους μας μετά την 7ήμερη καραντίνα. Έχουν αυξηθεί οι ανάγκες μας σε είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής λόγω της επισταμένης καθημερινής απολύμανσης και καθαριότητας των χώρων του Ιδρύματος. Επίσης η προμήθεια σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, ειδικές στολές και άλλα απαραίτητα υλικά σύμφωνα με τις εντολές που έχουμε από τα αρμόδια υπουργεία, έχουν επιπλέον μηνιαίο κόστος περίπου 2.200 € μέχρι σήμερα Τέλος προβήκαμε σε προσλήψεις επιπλέον νοσηλευτών και μιας καθαρίστριας από την αρχή της πανδημίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μέχρι τέλος της πανδημίας προκειμένου να ενισχυθεί το προσωπικό μας.” αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κατά την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου στην Κεντρική πλατεία ο κόσμος θα μπορεί να βγαίνει φωτογραφίες στο σταντ των παππούδων σε μια δημιουργία της εικαστικού και εργαζόμενης του Γηροκομείου Ξάνθης κας ΦΙΦΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΟΙΚΟΥ.

Επίσης στην κεντρική πλατεία 12.00 με 14.00 θα έχει ζωντανή μουσική με Ξανθιώτες καλλιτέχνες, με την επιμέλεια του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΒΑΚΗ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος