Ξάνθη – Τ. Καραδέδος: “Καμπανάκι” για τις δημόσιες δομές υγείας ΑΜΘ

“Καμπανάκι” για την κατάσταση των Δομών Υγείας της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. ήχησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κος Τάσος Καραδέδος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-9-2021). «Τα Νοσοκομεία μας είναι πάρα πολύ αποδυναμωμένα και δεν μπορούν να προσφέρουν ό,τι θα έπρεπε να προσφέρει η επιστήμη σε μια τέτοια περίπτωση όπως η πανδημία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, σε πολλές περιπτώσεις πολίτες που νόσησαν από τον κορονοϊό προσήλθαν αργά στα Νοσοκομεία και αυτά έχουν περιορισμένες δυνατότητες αντιμετώπισης, τόσο θεραπευτικές, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα η κατάληξη πάντα να μην είναι η προσδοκώμενη. «Τα νοσοκομεία μας είναι αποδυναμωμένα από ανθρώπινο δυναμικό, αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο αυτή την περίοδο και επειδή έχουν και έναν καινούργιο Υπουργό Υγείας που διακατέχεται από αντιλήψεις εχθρότητας προς το Δημόσιο Τομέα, προτάσσει δηλαδή, ένα ιδιωτικό το οποίο δεν το βλέπουμε γιατί το ιδιωτικό ή το δημόσιο είναι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλά και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν/με ούτε το ένα ούτε το άλλο».

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με: 1) το μισό του πληθυσμού εμβολιασμένο, 2) την προσέλευση περισσότερων νέων, 3) με περισσότερες επιχειρήσεις αναψυχής ανοικτές, 4) με αυξημένο συγχρωτισμό, σημείωσε πως αυτά είχαν – έχουν ως συνέπεια την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον κο Καραδέδο, οι αιρετές ηγεσίες της περιοχής -κοινοβουλευτικές, αυτο-διοικητικές, συνδικαλιστικές και επιστημονικές- θα έπρεπε να πιέζουν περισσότερο για να ενδυναμωθούν τα Νοσοκομεία. «Κρυπτόμενοι», όπως είπε «πίσω από το «δεν προτιμούν οι γιατροί την περιοχή μας, δεν έχουν πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να ενδυναμωθούν τα Νοσοκομεία». Σε αυτό το σημείο ο έμπειρος επιστήμονας ζήτησε να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους γιατρούς και να επικρατήσει μια πιο εκλογικευμένη διαχείριση των προσλήψεων στα Νοσοκομεία, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. «Έχουν εχθρική στάση προς τα Νοσοκομεία γιατί έχουν την άποψη ότι για να υπάρξει ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι απαξιωμένη η δημόσια, να διαλυθεί το ΕΣΥ. Αυτή η διάλυση του ΕΣΥ έρχεται βία και αφήνεται (το ΕΣΥ) να καταρρεύσει. Αφήνουν τα Νοσοκομεία μας να καταρρεύσουν. Αν θες να έχεις είτε δημόσια είτε ιδιωτική υγεία, όμως, χρειάζονται χρήματα και χρήματα δε δίνονται» σημείωσε ο κος Καραδέδος, καταλήγοντας με το “πικρό” συμπέρασμα ότι «ο τόπος μας δεν είναι ελκυστικός από υγειονομικής πλευράς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος