Ξάνθη – Xanthi TechLab: Περιφερειακός Διαγωνισμός Διαπραγμάτευσης

Μαθήματα…διαπραγμάτευσης προσφέρει το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Ήδη έχουν αδράξει την ευκαιρία εταιρείες της περιοχής και παρακολουθούν τρόπους αντιμετώπισης ζητημάτων, που προκύπτουν σε έναν εργασιακό χώρο, αλλά και επίτευξης στόχων μέσα από τη συνεργασία. Ο 1ος Διαγωνισμός Διαπραγμάτευσης είναι το επόμενο βήμα.

Το «Thrace Negotiations Tournament», είναι ο πρώτος διαγωνισμός διαπραγμάτευσης για φοιτητές, νέους επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που όπως εξήγησε ο υπεύθυνος, ο κος Δημήτρης Γιαννακούδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, διοργανώνεται από το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και το SDGs DUTH Hub ,UN Sustainable Development Solutions Network – Youth Initiative και θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη.

Ξάνθη – Xanthi TechLab: Περιφερειακός Διαγωνισμός Διαπραγμάτευσης
Ο κος Δημήτρης Γιαννακούδης, φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

«Μέσα από διαδραστικά σενάρια και ασκήσεις σε πραγματικό χρόνο προσπαθούμε μαζί με τους συμμετέχοντες να μάθουμε πως θα αξιοποιούμε τις δεξιότητες μας για να επιτύχουμε την καλύτερη συμφωνία».
Πρόκειται για τον 1ο καινοτόμο διαγωνισμό αυτού του επιπέδου που πραγματοποιείται στη Β. Ελλάδα, με κορυφαίους μέντορες του είδους και ειδικούς στη διαπραγμάτευση και τη διαχείριση συγκρούσεων. Όπως εξήγησε ο κος Γιαννακούδης «Ο διαγωνισμός αποτελείται από τη φάση της θεωρητικής εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις αρχές της διαπραγμάτευσης, της διαχείρισης συγκρούσεων και της συμφωνίας».
Στην επόμενη φάση είναι ο ημιτελικός και ο τελικός, όπου οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε ομάδες θα εξασκηθούν σε πραγματικές υποθέσεις διαπραγμάτευσης και χωρισμένοι σε ρόλους θα προσπαθήσουν να επιλύσουν σύγχρονα προβλήματα. Η τελική διαδικασία προγραμματίζεται για τον Απρίλιο.

Λόγω του Covid 19 και των πολλών περιοριστικών μέτρων πολλές από τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου έχουν ακυρωθεί. Ωστόσο, και πολλές άλλες επαφές έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται διαδικτυακά. Ήδη το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης πραγματοποιεί ουσιαστικά βήματα εξωστρέφειας ξεκινώντας συνεργασίες με φορείς της Κύπρου και της Βόρειας Μακεδονίας και έπεται συνέχεια εντός και εκτός Ελλάδας.

Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος