Ξάνθη-Θ. Μουσόπουλος: Τα καλά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας ένας θαυμάσιος τρόπος μελέτης των συναισθημάτων

“Τα οφέλη του να διαβάζετε βιβλία στο παιδί σας στο σπίτι ενισχύει και άλλες σημαντικές δεξιότητες : Παραμένουν συγκεντρωμένα για περισσότερο χρόνο και έχουν ανεπτυγμένες δεξιότητες κατανόησης προφορικού λόγου.” αναφέρει ο φιλόλογος συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Όπως σημειώνει: “Μπορούν να ενδιαφερθούν για μία ιστορία και να συμμετέχουν. Θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τους χαρακτήρες και την πλοκή και απαντούν σε αυτές με αυτοπεποίθηση. Μπορούν ευκολότερα να προβλέπουν την έκβαση και να αναγνωρίζουν τα μοτίβα της αιτίας και του αποτελέσματος.”

Ξάνθη-Θ. Μουσόπουλος: Τα καλά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας ένας θαυμάσιος τρόπος μελέτης των συναισθημάτωνΌσον αφορά τα λογοτεχνικά βιβλία ο κος Μουσόπουλος σημειώνει ότι: “Τα καλά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας μπορούν να αποδειχθούν ένας θαυμάσιος τρόπος μελέτης και ανάλυσης των συναισθημάτων τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά”.

Παράλληλα, τονίζει ότι: “Οι ιστορίες βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν ένα πλούσιο λεξιλόγιο, το όποιο θα χρησιμοποιήσουν όταν θέλουν να μιλήσουν για τα συναισθήματα και να σκιαγραφήσουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το θυμό, το φόβο και τη λύπη τους.”Διαβάστε εδώ:Διαβάζοντας βιβλία μαζί με τα παιδιά μας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος