Ξάνθη: Βούλγαροι αγοράζουν εξοχικό στα Άβδηρα

Οι Βούλγαροι έχουν ανακαλύψει για τα καλά την γοητεία των Αβδήρων. Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο αναζητούν τη δροσιά τους στην παραλιακή ζώνη του Δήμου. Τη διαφορά φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά την έκανε η επαναλειτουργία της διόδου: «Άγιος Κωνσταντίνος» στα Έλληνο-βουλγαρικά σύνορα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Αβδήρων στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-6-2022) , του κου Γιώργου Τσιτηρίδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αγορά τουριστικών παραλιακών κατοικιών και από Έλληνες και από Βούλγαρους.

“Η ανοικοδόμηση που υπάρχει στην παραλιακή ζώνη , όχι απλά σπίτια, αλλά μεζονέτες είναι εντυπωσιακή. Ανεγείρονται καινούργιες μεζονέτες, πάρα πολύ καλής κατασκευής, που πωλούνται αμέσως σε Βούλγαρους και Έλληνες” υποστήριξε ο Δήμαρχος και στάθηκε στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που σημειώνεται επίσης και για τις κατοικίες που είναι μέσα στα χωριά, «σε απόσταση τριών – πέντε χιλιομέτρων» όπως είπε, «από την παραλιακή ζώνη».

Πληρότητα παρουσιάζουν και τα μικρά καταλύματα της περιοχής. “Οι κλίνες είναι γεμάτες”, είπε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ότι το μαρτυρά και η ανοικοδόμηση που σημειώνεται «Ό,τι χτίζεται στην Ξάνθη , χτίζεται μόνο στην παραλιακή του Δήμου Αβδήρων».
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος