Κομοτηνή: 100 κιθαρίστες στην Κομοτηνή

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση του Φεστιβάλ κιθάρας στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με τον εμπνευστή της προσπάθειας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημήτρη Σβυντρίδη για πρώτη φορά στην Κομοτηνή θα εμφανιστούν εκατό κιθαρίστες μαζί. «Θα είναι μια μοναδική συναυλία με συνύπαρξη εκατό κιθαριστών από όλη την περιοχή» δηλώνει κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό, καλλιτεχνικό γεγονός.

Κιθαρίστες από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα δηλώνουν το δικό τους καλλιτεχνικό παρόν υπό τη διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Μπουντούνη. Παρόμοιο εγχείρημα έχει γίνει μόνο στην Αθήνα δηλώνει ο κ. Σβυντρίδης χαρούμενος γι’ αυτή την ξεχωριστή, καλλιτεχνική συνύπαρξη μαθητών και καθηγητών στην ίδια σκηνή. «Θα ερμηνεύσουμε έργα Χατζιδάκι» υπόσχεται προσθέτοντας ότι θα παρουσιαστούν επίσης έργα μπαρόκ και ισπανικής μουσικής.

Η μεγάλη συναυλία προγραμματίζεται για τις 6 Μαΐου, θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης και η μετακίνηση του κοινού θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής. Οι εργασίες του Συνεδρίου ανοίγουν στις 5 Μαΐου. «Το στοίχημα που βάζουμε ήταν να πετύχουμε ένα σύνολο κιθαριστών αποτελούμενο από 50 ή 60 άτομα, τώρα το έχουμε πετύχει και με το παραπάνω» δηλώνει ικανοποιημένος ο κος Σβυντρίδης έχοντας την κρυφή ελπίδα με την πάροδο του χρόνου αυτό το Φεστιβάλ να καθιερωθεί και να αποτελέσει σταθμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Β. Ελλάδος.
Φώτο: Δημήτρης Σβυντρίδης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος