Κομοτηνή:100% μείωση των πωλήσεων στις αντίκες

Η κρίση άγγιξε και το χώρο της πώλησης αντικών. Οι αντικέρ κάνουν λόγο για πτώση των πωλήσεων που αγγίζει το 100%. «Τώρα έρχονται περισσότεροι για να μας πουλήσουν αντικείμενα παρά για να αγοράσουν κάποιο κομμάτι που είδαν και τους άρεσε» δηλώνει ο αντικέρ Καρυόφυλλης και σημειώνει ότι: «οι περισσότεροι από αυτούς νομίζουν ότι έχουν μια περιουσία, αλλά δεν είναι έτσι, συνήθως είναι μια παλιά γραφομηχανή, η ραπτομηχανή της γιαγιάς ή κάποιο παλιό τραπεζάκι που τώρα ανακαλύπτουν, λόγω της ανάγκης, ότι δήθεν τους πιάνει το χώρο, ενώ μέχρι τώρα δεν τους έπιανε».

Η ανταλλαγή προϊόντων είναι συνήθεια που επικρατεί ακόμη και στο χώρο της αντίκας με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την αγορά και την πώληση αντικών να δηλώνουν ότι εργάζονται μόνο για να πληρώνουν λογαριασμούς και να εξασφαλίζουν τη σίτισή τους.

Παρά τα προβλήματα ο κ. Καρυόφυλλης δηλώνει ότι αυτά τα 15 χρόνια που ασχολείται με το επάγγελμα πήρε μόνο χαρές γνωρίζοντας πολύ κόσμο και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του. «Αγαπώ το επάγγελμα μου και τη συναναστροφή με τον κόσμο γι’ αυτό και στις συναλλαγές που κάνω είμαι πάντα ειλικρινής» δηλώνει προσθέτοντας ότι η κρίση τον οδήγησε και στην εύρεση μιας δεύτερης δουλειάς, αυτής του νυχτοφύλακα…
Φώτο:Ο αντικέρ Καρυόφυλλης, Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος