Κομοτηνή:Ένας αρτοποιός μπακαλόγατος

Φεύγει από το αρτοποιείο του στη μια τα ξημερώματα για να επιστρέψει ξανά στις πέντε το πρωί. Αυτή την ώρα τον συναντήσαμε στο φούρνο του, να ξεφουρνίζει τα τελευταία ψωμιά. Ο Άρης Κιλιγκαρίδης είναι αρτοποιός και το χαίρεται, όπως λέει, παρά το γεγονός ότι το ωράριο του είναι δύσκολο, παραμένει πολλές ώρες όρθιος στο πόδι για να ανταποκριθεί στις παραγγελίες και στην αυξημένη ζήτηση των πελατών. «Είναι χαρά Θεού να κάνεις ψωμιά» δηλώνει ικανοποιημένος που το δικό του ψωμί μπαίνει στο τραπέζι των συμπολιτών του.

Κομοτηνή:Ένας αρτοποιός μπακαλόγατοςΚοινά με την δουλειά του αρτοποιού βρήκε και στο ρόλο που κλήθηκε να ερμηνεύσει στην ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, του μπακαλόγατου Ζήκου, της γνωστής, αγαπημένης ταινίας «Της Κακομοίρας». «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας και υπό τις οδηγίες της Άννας Μαχαιροπούλου παρουσιάσαμε κάτι πολύ όμορφο» δηλώνει ο κ. Κιλιγκαρίδης βλέποντας τις παραστάσεις να είναι sold out (και οι τρεις πρώτες και αυτές που ακολουθούν στις 6-7 και 8 Μαΐου). «Είναι όμορφο που γεμίζει το θέατρο σε μια εποχή που ο κόσμος περνά τις δικές του δυσκολίες» δηλώνει.

Ζυμώνοντας, πλάθωντας και ψήνοντας το ψωμί του ο ταλαντούχος αρτοποιός έκανε πρόβα στα λόγια και στον νέο του ρόλου, με πρώτο κοινό τους άλλους αρτοποιούς. «Όλες οι ατάκες του έργου είναι καταπλητικές» λέει και πειράζει τον αργοπωρημένο συνάδελφο του με φράση του Ζήκου «καλώς τον πεθερό του Ρηνόκερου».
Από το 1992 στην Ελλάδα ο Άρης Κιλιγκαρίδης, μετανάστης από την πρώην Σοβιετική Ένωση σημειώνει πως πάντα η αρχή είναι δύσκολη. «Με τον καιρό, σιγά –σιγά συνηθίζεις. Για μένα ήταν μια μάχη για τη ζωή. Όταν ήρθα δεν ήξερα τίποτα για την Ελλάδα, τώρα λατρεύω την πατρίδα μου, είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα» δηλώνει κατανοόντας όπως λέει τα λόγια της δασκάλας του που τους προέτρεπε, τότε στην Σοβιετική Ένωση, να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λέγοντας τους «έχετε μια πολύ όμορφη πατρίδα, τι κάνετε εδώ;»
Φώτο:Ο Άρης Κιλιγκαρίδης στο Φούρνο του. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος