Κομοτηνή:Εργαζόμενοι on the Road

Γυρίζουν στους δρόμους της Κομοτηνής. Κινούνται οδηγώντας μηχανάκια και φροντίζουν για την έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών που δίδονται στα καταστήματα όπου δουλεύουν. Είναι οι άνθρωποι “Delivery”, πρόσωπα νεαρά συνήθως, που πίσω από τη βιασύνη, το χαμόγελο ή την αμηχανία κρύβουν την ανάγκη τους για δουλειά.

“Εργάζομαι από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα πάνω σε ένα μηχανάκι τα τελευταία οκτώ χρόνια” δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Θόδωρος και σημειώνει “είναι δύσκολη δουλειά, αλλά αν προσπαθείς και σέβεσαι τον πελάτη, τότε όλα πηγαίνουν καλά”. Είδε τη συγκεκριμένη δουλειά ως λύση ανάγκης, ωστόσο, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού κι έτσι εξακολουθεί να εργάζεται ως “Delivery” ή “πακετάς” (όπως τους αποκαλούν αφεντικά και πελάτες) και να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.

Όσον αφορά στις δυσκολίες της δουλειάς; “Τα ατυχήματα” απαντούν οι ίδιοι και συμπληρώνουν ότι στην προσπάθειά τους να παραδώσουν γρήγορα τις παραγγελίες δεν είναι λίγες οι φορές που τους συμβαίνουν ατυχήματα στους δρόμους. Έτσι, οι πελάτες έχουν το φαγητό τους, αλλά οι ίδιοι επιστρέφουν στο σπίτι τους τραυματισμένοι. Όλες οι δουλειές δύσκολες και αυτή του “Delivery” επίσης…Πάνω σε ένα μηχανάκι τα όνειρα της κρίσης, μέχρι να δοθεί η επόμενη παραγγελία.
Φώτο:Delivery σε δράση Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος