Κομοτηνή:Γηράσκουν αει διδασκόμενοι

«Γηράσκουν αει διδασκόμενοι…» Η αγωνία για την εύρεση εργασίας οδηγεί πολλούς νέους και νέες να αποκτούν και δεύτερη και τρίτη και αρκετά συχνά και τέταρτη κατάρτιση.

Σύμφωνα με την κα Ιωάννα Καλλιστρίδου, διευθύντρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, που εδρεύει στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, η εικόνα της Δια Βίου Μάθησης στους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει αλλάξει πολύ. Αντιθέτως σχεδόν ίδια παραμένει για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ και του ΟΑΕΔ με μόνη εξαίρεση τον τελευταίο καιρό, όταν και άρχισε η υλοποίηση σεμιναρίων σχετικών με τον τουρισμό. Έτσι, τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κ.α. επιλέγουν να διδαχθούν κάτι στο οποίο θα δουλέψουν, κυρίως να καταρτιστούν σε τουριστικά επαγγέλματα.

«Επιδιώκουν να καταρτιστούν στον τουριστικό κλάδο, να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τουριστικά επαγγέλματα ευελπιστώντας ότι θα βρουν εργασία πιο εύκολα» δηλώνει η κ. Καλλιστρίδου σημειώνοντας ότι «πολλοί ιδιώτες χρησιμοποιούν τους υπαλλήλους τους όχι μόνο στο αντικείμενο που έχουν επιμορφωθεί, αλλά και σε 3-4 άλλες δουλειές.»

Ο χώρος της Δια βίου Μάθησης έχει αλλάξει πάρα πολύ λόγω της κρίσης. «Στην Ευρώπη η Δια Βίου Μάθηση σε ακολουθεί μέχρι τα βαθιά σου γεράματα, στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο τουλάχιστον για τις γυναίκες ηλικίας 40 έως 45 ετών.» Όλοι οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν με την πίεση της κρίσης ότι θα “μαθαίνουν γράμματα για καιρό ακόμη…”
Φώτο: Ιωάννα Καλιστρίδου, πηγή: Πυθία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος