Κομοτηνή:Οι μουσικές του Φλορίν

Ένα ατύχημα με τρένο, όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών, του στέρησε το δεξί του πόδι. Ωστόσο, ο Φλορίν από την Ρουμανία δεν το έβαλε κάτω. Ίσα- ίσα που έμαθε να είναι αγωνιστής στη ζωή και να παλεύει με τις αντιξοότητες της. Με συντροφιά ένα ακορντεόν κάνει το δικό του μεγάλο ταξίδι στα Βαλκάνια από χωριό σε χωριό κι από πόλη σε πόλη για να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά ενός πρόσθετου, τεχνητού μέλους.

«Ο κόσμος καταλαβαίνει από μουσική, στέκεται με ακούει και μετά, με όσα κέρματα μπορεί ο καθένας, με επιβραβεύει.» δηλώνει ο Φλορίν στην ΕΡΑ Κομοτηνής. Στην πρωτεύουσα της Θράκης τις τελευταίες μέρες στέκεται με το ένα του πόδι στο κέντρο της πλατείας και σκορπά μελωδίες, αλλά και τραγούδια. «Όταν με πιάνει το παράπονο και η ψυχή μου λυπάται τραγουδώ και η λύπη φεύγει» λέει κι αμέσως μετά προσθέτει «Ευχαριστώ το Θεό που είμαι καλά, σιγά –σιγά, ό,τι σου δώσει ο Θεός, το συνηθίζεις».

Οι περαστικοί ξαφνιάζονται από την παρουσία του. Στέκονται, ακούνε, κάποιοι συγκινούνται στη θέα του άγνωστου νεαρού άνδρα με το ακορντεόν στα χέρια, σκουπίζουν τα δάκρυά τους και ρίχνοντας βιαστικά κάποιο κέρμα απομακρύνονται με τις μουσικές του Φλορίν ακόμη στα αυτιά τους.
Φώτο:Ο Φλορίν με το ακορντεόν στα χέρια. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος