Κομοτηνή:Πιο κοντά με τη χάρη της Ζωοδόχου Πηγής

Η αρχή έγινε πριν πέντε χρόνια. Όταν ένα πρόβλημα υγείας της συζύγου του κ. Χάρη στάθηκε αφορμή να ζητήσουν την βοήθεια του Θεού και ως αντίδωρο να Του προσφέρουν ένα μικρό εκκλησάκι. Η γυναίκα τα κατάφερε και το τάμα έπρεπε να τηρηθεί. Έτσι, ένα μικρό εκκλησάκι στην είσοδο της Κομοτηνής υπενθυμίζει αυτή τη μάχη ζωής που δόθηκε από το αγαπημένο ζευγάρι, την κα Ζωή και τον κο Χάρη.

Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή και έχει το σχήμα της Αγίας Σοφίας. Κάθε χρόνο, παραμονή της εορτής, στο πλευρό του ζευγαριού βρίσκονται συγγενείς, φίλοι και γείτονες. «Όλοι οι περίοικοι συγκεντρωνόμαστε εδώ και τιμούμε την εορτή. Το εκκλησάκι αυτό μας ενώνει» δηλώνει ο κος Χάρης ικανοποιημένος που ο μικρός ιερός χώρος γίνεται πόλος έλξης για τους γείτονες του.

Κάθε χρόνο, παραμονή της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στον οποίο χοροστατεί ο ιερέας της ενορίας τους ακολουθεί μια μικρή τράπεζα αγάπης με τσουρέκια, κόκκινα αυγά και άλλα εδέσματα. «Η χάρη του Κυρίου μας φέρνει κοντά. Χαιρόμαστε που οι γονείς μας παρέδωσαν αυτές τις συνήθειες και τις παραδόσεις. Μακάρι κι εμείς να τις κρατήσουμε ζωντανές και να τα μεταφέρουμε στα παιδιά μας» δηλώνει ο κος Χάρης, ικανοποιημένος από τη ζωντάνια του δρόμου, από τη συνύπαρξη των ανθρώπων της γειτονιάς σε μια πόλη που αρνείται να χάσει το ενδιαφέρον της για τους ανθρώπους.
Φώτο:Το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος