Κομοτηνή:Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ δήμων Κομοτηνής και Σάμου.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δήμων Σάμου και Κομοτηνής συμφωνήθηκε να υπογραφεί μετά την χθεσινή ψήφιση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στο οποίο παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Σάμου και πρώην περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Μεταξύ άλλων στο πρωτόκολλο συμφωνήθηκε η συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, ανταλλαγή σε θέματα τεχνογνωσίας, συνέργιες σε Ευρωπαικό επίπεδο, επιχειρηματικές αποστολές, η συνεργασία των 2 πανεπιστημίων Αιγαίου και ΔΠΘ καθώς και η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των 2 δήμων.
Οι δυο δήμαρχοι Πετρίδης και Αγγελόπουλος συμφώνησαν η ισχύς της συνεργασίας αυτής να είναι μέχρι το τέλος της Θητείας τους το 2019
Ενώ το επόμενο βήμα αυτής της επαφής θα είναι η κατάρτιση σχεδίου δράσεως.
Εντωμεταξύ ερωτηθείς για την παρουσία των φοιτητών από το ΔΠΘ στη Σάμο ώστε να προσφέρουν την βοήθειά τους εθελοντικό στους πρόσφυγες ο κ Αγγελόπουλος είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή του ΔΠΘ ήταν η αφορμή για αυτή την συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων.
Οι φοιτητές είπε ο κ Αγγελόπουλος έζησαν από κοντά τι σημαίνει προσφυγικό, τι σημαίνει για έναν δήμο να ετοιμάζει κάθε μέρα 4000 μερίδες φαγητό κι απέναντι το τράφικιγκ και το δουλεμπόριο να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια δολάρια.. Τι σημαίνει διασώστες, τι σημαίνει σκάφη από την Γαλλία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, να βοηθούν στις επιχειρήσεις διάσωσης, τι σημαίνει το λιμενικό να είναι 18 νύχτες το μήνα στο φουρτουνιασμένο Αιγαίο ώστε να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη διάσταση στην πολιτική αλλά και την διοίκηση.
Τέλος ο κ Αγγελόπουλος ευχαρίστησε το ΔΠΘ και τον καθηγητή τον κ Χατζόπουλο που επέλεξε τη Σάμο για να στείλει τους φοιτητές του..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος