Κομοτηνή:Σπάνια βιβλία του Παναγιώτη Μουλλά στο Δ.Π.Θ.

Σπάνια βιβλία από την Βιβλιοθήκη του κορυφαίου Έλληνα Φιλόλογου Παναγιώτη Μουλλά διαθέτει στα ράφια της η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Σύμφωνα με την φιλόλογο, υπεύθυνη για την Βιβλιοθήκη, Αριλιά Σπάρταλη, πρόκειται για δωρεά του Γιάννη Τσιώμη.

3000 τόμοι βιβλίων και περιοδικών, μεταξύ των οποίων, πάνω από 100 παλιά και σπάνια βιβλία. «Τα έχουμε τοποθετήσει και τα έχουμε εντάξει στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος» δηλώνει η κα Αριλιά Σπάρταλη και εξηγεί ότι είναι πολύτιμα γιατί ήταν νεοελληνιστής και κριτικός και με την προσθήκη τους έχουν διπλασιάσει τα νεοελληνικά βιβλία.

Παράλληλα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης έχει δημιουργηθεί και ένας ξεχωριστός χώρος με το γραφείο του Παναγιώτη Μουλλά και δικά του προσωπικά έγγραφα όπως: το πτυχίο του, βραβεία και αριστεία από το Γυμνάσιο και από τις αθλητικές του διακρίσεις.

Η Βιβλιοθήκη συνολικά αριθμεί 28.000 βιβλία και περιοδικά, οπότε το νούμερο 3000 της δωρεάς είναι μεγάλο ποσοστό. «Την κάνει να ξεχωρίζει το γεγονός ότι είναι αυστηρά φιλολογική. Περιλαμβάνει βιβλία από την αρχαία ελληνική φιλολογία μέχρι τη νεότερη, όπως και βιβλία ιστορίας και αρχαιολογίας, νεοελληνικά περιοδικά και φιλολογικά περιοδικά».

Όσον αφορά στους φοιτητές; Την επισκέπτονται αρκετά συχνά και λόγω των εργασιών, «θεωρώ ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος μάθησης». Έτσι, είναι ανοικτή από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, (μέχρι την Πέμπτη μέχρι τις 8 το βράδυ. Την Παρασκευή μέχρι τις 2).
Φώτο:Αριλιά Σπάρταλη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος