Κοζάνη – Προϊστάμενος παιδιατρικού τμήματος: “Υποστελέχωση της κλινικής στο νοσοκομείο – Χρειάζεται προσωπικό”

Στην υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης και στην αδυναμία κατάρτισης μηνιαίου προγράμματος εφημέρευσης, αναφέρεται σε επιστολή του προς τη Διοίκηση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αλλά και προς τη Διοίκηση 3ης ΥΠΕ, ο Επιμελητής Β΄ Παιδιατρικής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδιατρικού Τμήματος του νοσοκομείου Κοζάνης, Μιχαήλ Χασάπης.

Όπως αναφέρει ο κ. Χασάπης “στην κλινική υπηρετούν πλέον 2 Παιδίατροι και οι εφημερίες καλύπτονταν μέχρι σήμερα με τη συνδρομή μιας ιδιώτη Παιδιάτρου και μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία, οι οποίοι όμως, για διάφορους λόγους, αποχωρούν από τις εφημερίες. Έτσι οι εναπομείναντες γιατροί που συμμετέχουν στις εφημερίες είναι αυτονόητο ότι δεν επαρκούν ώστε η Παιδιατρική Κλινική να εφημερεύει όλο το μήνα”.

Ο κ. Χασάπης ζητάει προσθήκη ιατρικού προσωπικού ώστε να εξασφαλιστεί η καθημερινή εφημέρευση και γενικότερα η ομαλή λειτουργία της Παιδιατρικής και την άμεση προκήρυξη για  την κάλυψη όσο το δυνατόν  περισσότερων κενών οργανικών θέσεων και κατ’ελάχιστον δύο.

Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, υπογραμμίζει ο κ. Χασάπης, “η Παιδιατρική από τα τέλη Οκτωβρίου θα αδυνατεί να καταθέτει καθημερινό πρόγραμμα εφημέρευσης και αυτό θα έχει άμεσο και αυτονόητο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον Παιδιατρικό πληθυσμό του νομού Κοζάνης με συνέπεια ακόμη και τον κίνδυνο σοβαρότατων συμβάντων, απειλητικών για την ζωή των παιδιών του νομού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος