Aλεξανδρούπολη – Κ. Ευθυμιάδης: Η προσβασιμότητα είναι μεγάλη υπόθεση και κάποιοι την αγνοούν

Την πικρία του εκφράζει ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Έβρου, καθώς σαν Σύλλογος δεν προσκλήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση, που είχε η Δημοτική αρχή στην Αλεξανδρούπολη με μαθητές από σχολεία έξι διαφορετικών χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με αντικείμενο την προσβασιμότητα.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την Αλεξανδρούπολη μη προσβάσιμη πόλη για τα άτομα με αναπηρία υπογραμμίζοντας πως κανένα κτίριο του ευρύτερου δημόσιου φορέα δεν πληροί τις προδιαγραφές τις προσβασιμότητας.

«Κάποιοι νομίζουν, ότι η προσβασιμότητα είναι μια ράμπα στο πεζοδρόμιο η μια θέση παρκινγκ οχήματος ΑΜΕΑ,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Έβρου, κ. Κώστας Ευθυμιάδης, υπογραμμίζοντας πως «η προσβασιμότητα είναι μεγάλη υπόθεση και κάποιοι την αγνοούν».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη μαθητών από σχολεία έξι διαφορετικών χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με αντικείμενο την προσβασιμότητα, είπε: «Ενώ ήρθαν σχολεία από Ευρωπαϊκές χώρες για να συζητήσουν για την προσβασιμότητα εμείς σαν Σύλλογος δεν προσκληθήκαμε και δεν συμμετείχαμε σε αυτήν την συνάντηση» υπογραμμίζοντας, πως «με το αναπηρικό κίνημα ασχολούμαστε πάρα πολλά χρόνια και δεν πρέπει να απουσιάζουμε από τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από πολλούς άλλους για αυτό το ζήτημα, που νομίζουν ότι είναι σοφοί παντογνώστες».

Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί σε όλο τον νομό 1.600 άτομα, ενώ λειτουργεί γραφεία σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα ,Διδυμότειχο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος