Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η ΄Εκθεση PatrasIQ, με διάρκεια έως την Κυριακή 14 Απριλίου. Η 6η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας θα διεξαχθεί στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας(εκθεσιακός χώρος) και στο Royal Theater (χώρος ομιλιών και εκδηλώσεων).
Είναι συνδιοργάνωση των Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Κύριος στόχος είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.
Η έκθεση Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards –EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.
Η έκθεση Patras lnnovation Quest – PatrasIQ στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και περιλαμβάνει:
■ Προϊόντα καινοτόμων ιδεών
■ Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς
■ Πρόγραμμα εκδηλώσεων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
■ Παρουσιάσεις εφαρμοσμένης έρευνας Ερευνητικές ομάδες παρουσιάζουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά.
Παραγωγικοί φορείς αντίστοιχα, παρουσιάζουν προκλήσεις και προβληματισμούς για να συζητηθούν με τους ερευνητές και να διερευνηθούν δυνατότητες επιλύσεων. Παράλληλα, αναγνωρισμένοι ομιλητές και φορείς σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας συμβάλλουν στην αποτελεσματική αξιοποίηση της καινοτομίας.
Η πρωτοβουλία αυτή συντελεί στη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα μέσα από την αέναη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών.
Φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο για τους ερευνητές που επιθυμούν να παρουσιάσουν την εφαρμοσμένη έρευνά τους στον παραγωγικό τομέα. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με τη διαχείριση της γνώσης, την ανάπτυξη καινοτομίας, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων και καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της καινοτομίας.
Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί.
Την έκθεση επισκέπτονται χρηματοδοτικά Funds, Business angels, venture capitals, εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Περισσότερες πληροφορίες στο: researchsup@upatras.gr και στο https://www.patrasiq.gr/index.php
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος