Πόρτο Λάγος: Ένα μικρό γραφικό χωριό που περιμένει

Το Πόρτο Λάγος είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, παραθαλάσσιο και παραλίμνιο συγχρόνως, καθώς δίπλα του υπάρχει η Λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίες του βρέχονται από το Θρακικό πέλαγος. Βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Ένας όμορφος τόπος με φιλόξενους κατοίκους, που, όμως, έχουν τα δικά τους παράπονα.

«Μας έχουν ξεχάσει» λένε και σημειώνουν «στο χωριό λειτουργούν μόνο η Εκκλησία και τα νεκροταφεία, τίποτα άλλο». Βλέπουν τον τόπο τους να ζωντανεύει μόνο κάθε Κυριακή, λόγω της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς που διοργανώνεται στο χώρο του λιμανιού. Λαϊκή που γίνεται πόλος έλξης για εκατοντάδες κατοίκους από όλη τη Θράκη. Μια «ζωντάνια», όμως, με διάρκεια λήξης γιατί ύστερα μεσολαβεί μια υποτονική, σχεδόν ξέπνοη εβδομάδα.

Διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Πόρτο Λάγος είναι η υλοποίηση των απαραίτητων εκείνων έργων που θα συμβάλουν στην αναβαθμισμένη λειτουργία του λιμανιού τους. Τώρα μόνο κάποια λίγα φορτηγά- πλοία προσεγγίζουν το λιμάνι για να φορτώσουν καλαμπόκι, σιτηρά και ελαιοκράμβη. Αίτημα για τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η εκβάθυνση του λιμανιού με την λειτουργία και ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Σύμφωνα με τον κ. Φάνη Κουτρουβέλη, κάτοικο του Πόρτο Λάγους, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα κοντινά νησιά και η εκτέλεση δρομολογίων θα έδινε ξεχωριστή ζωντάνια στον τόπο και θα ενίσχυε τον προϋπολογισμό των εκατό οικογενειών.
Φώτο:Φάνης Κουτρουβέλης, κάτοικος Πόρτο Λάγους Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος