Ροδόπη: Ερωτευμένοι με την Κομοτηνή

Ζουν, απολαμβάνουν κι αγαπούν την Κομοτηνή, όσο διαρκούν τα χρόνια των σπουδών τους στο ΔΠΘ. Οι γνώστες λένε ότι: “Έρχονται κλαίγοντας, γιατί δεν γνωρίζουν τον τόπο, και φεύγουν πάλι με δάκρυα στα μάτια επειδή γνώρισαν κι αγάπησαν τον τόπο, τους ανθρώπους, τη Θράκη”. Οι φοιτητές του Δ.Π.Θ., η μεγαλύτερη, ίσως και μοναδική, οικονομική «ανάσα» της περιοχής, είναι σίγουρα οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κομοτηνής.

«Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος η Κομοτηνή, δεν θα το ξεχάσεις ποτέ» δηλώνουν στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στέκονται στα «πατήματα» που έχουν βρει: Φιλόξενοι κάτοικοι, όμορφοι χώροι αναψυχής, παρέες καρδιάς που σίγουρα θα αντέξουν μια ζωή.

Από την πολύχρονη παρουσία τους, τέσσερα, πέντε, έξι χρόνια δεν λείπουν και τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας. «Υπάρχουν πάντα κάποιοι που αντιμετωπίζουν τους φοιτητές ευκαιριακά, δημιουργώντας επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με προχειρότητα και προσδοκώντας ότι έτσι θα αυξήσουν τα κέρδη τους, αυτό συμβαίνει παντού, σε κάθε φοιτητούπολη, η Κομοτηνή δεν αποτελεί εξαίρεση.» δηλώνουν.

Παρά την τριβή της καθημερινότητας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν και τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στο Δ.Π.Θ. παρατείνοντας έτσι, μαζί με τις σπουδές τους, και την παραμονή τους στην Κομοτηνή, «την πόλη τους».
Φώτο: Το κτίριο της παλιάς Νομικής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος