Ροδόπη: Κατακόρυφη πτώση της παραγωγής βάμβακος

Μειωμένη έως και 50% αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή βάμβακος στο Νομό Ροδόπης. Οι κακές καιρικές συνθήκες στην αρχή της καλλιεργητικής χρονιάς στέρησαν από τους παραγωγούς τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν με σωστό τρόπο τα χωράφια τους. Έτσι και η παραγωγή είναι μειωμένη και η ποιότητα υποβαθμισμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

«Η παραγωγή από πολλά μη ποτιστικά χωράφια δεν θα συγκομιστεί καθόλου, καθώς το κόστος της συλλεκτικής μηχανής θα ήταν μεγαλύτερο» δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Πέτρος Παναγιώτου, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Κομοτηνής «Ο Σπάρτακος». Όπως υποστηρίζει, το υψηλό κόστος καλλιέργειας και η μειωμένη παραγωγή οδηγεί σε απόγνωση τους αγρότες της Ροδόπης. Πικρή γεύση και για τους παραγωγούς καλαμποκιού λόγω της μειωμένης τιμής πώλησης (13 λεπτά το κιλό).

«Η ελληνική ύπαιθρος δυστυχώς θα αρχίσει να αδειάζει και πάλι, αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης και δεν παγώσουν οι προθέσεις υψηλής φορολόγησης» προβλέπει ο κος Παναγιώτου σημειώνοντας «είμαστε αναγκασμένοι να σβήσουμε τις μηχανές και να πάμε στο σπίτι μας, αν επικρατήσουν ακραίες πολιτικές λιτότητας».
Φώτο:Πέτρος Παναγιώτου. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος