Ξεκινά αύριο 15 Ιουλίου στο Αχλαδοχώρι Σερρών το “Φεστιβάλ Κρουσοβίτη” με σειρά εκδηλώσεων που συνεπικουρούν στην αειφορία και αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των βόρειων συνόρων του Ν. Σερρών.
Με στόχευση στην προστασία περιβάλλοντος στο πλαίσιο του 4ημερου φετινού φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί καλλιτεχνικά workshops για μικρούς και μεγάλους, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, πεζοπορίες, κυνήγι τσαγιού στον Όρβηλο, ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων, ομιλίες, καθώς και μουσικές συναυλίες.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΟΥΣΟΒΙΤΗ 2022
Παρασκευή 15 Ιουλίου.
18:00 – Καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ζωγραφική με θέμα την “Ειρήνη & το Περιβάλλον” και δημιουργία χειροτεχνιών από πηλό. Υπεύθυνη του καλλιτεχνικού workshop είναι η εικαστικός, κυρία Αγγελάκη Ευαγγελία.
21:30 – Προβολή της παιδικής ταινίας “Wall-e”.
Σάββατο 16 Ιουλίου.
10:00 – Πεζοπορία στην κοιλάδα του Κρουσοβίτη.
18:00 – Ομιλία μεθέμα “Οικονομία – Οικολογία – Πολιτική”. Εισηγητής: Αθανάσιος Μπόικος.
20:15 – Συναυλία στη πλατεία του χωριού με το “άγριομέλι” (ελληνικό ροκ).
Ακολουθεί Γλέντι με την Βάσω Βασιλειάδου.
Κυριακή 17 Ιουλίου.
12:30 – Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων και φίλων του χωριού.
19:30 – Ομιλία με θέμα “Βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη σε απομακρυσμένες περιοχές και ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας”. Εισηγήτρια: Θένια Χαραλαμπίδου.
Ομιλία μεθέμα “Εικόνες από ένα μέλλον αειφορίας: Η προοπτική του Αχλαδοχωρίου σε ένα ευρύτερο όραμα οικοτουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Σιντικής”. Εισηγητής: Τσιλικίδης Ευθύμιος.
22:00 – Προβολή του ντοκιμαντέρ “Βόρεια Εύβοια – τοΣχέδιο”. (Θα απευθύνει χαιρετισμό ηομάδα παραγωγήςτου ντοκιμαντέρ και θα συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη τους).
Δευτέρα 18 Ιουλίου.
06:00 – Κυνήγι τσαγιού στις πλαγιές του Όρβηλου.
21:30 – Προβολή του ντοκιμαντέρ “Οι κοπρίτες τωνΣταγιατών” (Θα απευθύνει χαιρετισμό η επιτροπή αγώνα κατοίκων του χωριού Σταγιάτες Πηλίου).
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος